woensdag 9 mei 2007

Public ticketing device

Gisteren hebben we onze eerste echte usabilty testen gedaan op ons werkje van usability. Het public ticketing device is een toestel voorzien van touch screen. Het is de bedoeling dat deze toestellen vanaf volgend jaar, op vele openbare plaatsen verschijnen, zoals in cinema complexen, theaters en cafeetjes. Speciaal om in jullie culturele noden te voorzien. Nadien kan je natuurlijk een ticket voor jou favoriete theater of filmvoorstelling bestellen. Je ziet het al : kassa kassa. Onze eerste wiredframes zagen er als volgt uit.De grote uidaging was de samenwerking met een paar van onze project genootjes. Ze hadden er telkens hun eigen gedacht van, maar volgens ons waren dat nogal scheve hersenkronkels. Na veel konkelfoezen en gepalaver stond de navigatie door de applicatie vast. We zetten onze medestudentjes schaakmat via uitgekiende usability technieken toe te passen. Ze kwamen niet meer opdagen en alles kwam goed :-).
Nog een tandje bijsteken en hop ons voorstel lag op tafel.
Wat een prachtig resultaat al zeg ik het zelf. Een van onze twee gebruikers zei zelf:
-'zelfs een aap kan dit gebruiken'.
Over zijn bomma had hij meer twijfels.Om meer van deze schema's te zien ga je best kijken op onze flickr mediacentrum account.

2 opmerkingen:

Tomysan zei

Franky,
Hopelijk hebt ge dat idee op uw naam staan? Want ik zie daar ergens een mooie toekomst voor weggelegd, maar dan niet in toiletten, eerder op het perron bij NMBS. Navigio Greetz.

Frank Gielen zei

nee heel het usability gropeje werkte hieraan mee :D