woensdag 15 augustus 2007

Zaaltjes jacht

Dit is het derde artikel uit mijn super handige huwelijkreportage marriage for dummies.

Nadat je het vrouwtje hebt gekozen ga je best op zaaltjes jacht. Je hebt keuze uit drie scenario's
  1. De zaal ligt al vast.
    Tja, dan moet je gewoon zien wanneer ze nog vrij is. Je kan dan net zo goed dit artikel skippen, want je hebt hier niets bij te leren. Vort koest.
  2. De datum ligt al vast.
    Tja, dan moet je oftewel ruimschoots op tijd reserveren in je zaal naar keuze, oftewel toch naar een andere zaal zoeken. Soms zijn de wachtlijsten langer dan een jaar.
  3. Der ligt nog niks vast.
    Aha, join the club. We kunnen gezellig op zaaltjesjacht. De ideale zaal vinden is de boodschap! Denk eraan, de beste zalen zijn heel snel volgeboekt. Zeker tijdens de zomermaanden. Ga dus ruimschoots op tijd op zaaltjes jacht.
Doe de test aankoop
In het begin spoken er heel wat vragen door je hoofd. Ik wil een test aankoop met een trouwzalen editie. Waar blijft Emiel Goelen als ge hem nodig hebt? U kijkt toch ook?

Enkele vragen
Wat zijn de mogelijkheden van de zaal? Wat zijn de goede huwelijk sites? Wanneer is de zaal beschikbaar? Zijn er meerdere feesten tegelijk aan de gang? Wat is het budget per man? Tot hoe laat mag het feest duren? Is er een DJ van de zaal? Quanta costa? Wa kosta? Kan mijnen bruinen dat wel trekken? Waar blijft die fotoreportage van de zaal? Wat zijn de referenties? Kan je in de buurt een hotel boeken? Wat zijn de geluidsnormen? Wat zijn de beschikbare formules? Is het eten te vreten? Is er ne forfait? Tot hoe laat feesten we? Had ik da al ni gevraagd? Waarom zegt ge dan nu iets anders?

glas champagneJe voorbereiding is heilig
Doe een ruwe schatting over hoeveel volk je wil uitnodigen met jullie budget.
Zoek de ideale trouwzaal via het geschikte kanaal.(dat rijmt dus dat is waar).

Volgens mij is de gouden gids enkel nog geschikt voor bomma's en bompa's. Ik wil enkel met Google werken. Groot was mijn verbazing toen ik geen deftige zaalkiezer tegen kwam. Helaas pindakaas.

Zoeken op het web
Wat kwamen we online te weten? Awel weinig tot niets. Ik vond een paar zwaar teleurstellende lijstjes van dure zalen. Deftige foto's ontbraken en er was weinig nuttige informatie beschikbaar. Ze verwachten dat je langskomt. Alsof wij daar de tijd voor hebben. Voor de rest enkele crapola websites met slechte usability. Ja webminnend Vlaanderen, er is nog veel werk aan de winkel!

Plan B
Ga eventueel over op plan B. Raadpleeg daarom toch de gouden gids, of de krant. Vraag referenties aan uw familie, vrienden of collega's. Ga scouten op andere trouwfeesten. Doorzoek het web, denk aan mond op mond reclame (ik weet dat ik 'aan' zou moeten schrijven)...

Priorteiten leggen en afspraken maken
Eens je weet welke zalen je wilt bezoeken kan je verder met je planing. De volgorde van je bezoeken is van groot belang. Als een zaal voldoet kan je de rest lekker skippen, zo win je tijd. Zet daarom de grootste kanshebbers vooraan.

And the winner is....
Spannend, dat zeg ik nog niet.

Gerelateerde artikels

2 opmerkingen:

Anoniem zei

je doet me zin krijgen in een lekkere trouwpartij ;-)

Frank Gielen zei

lol, it wil be