donderdag 16 augustus 2007

Den Ast

Dit is het vervolg van onze super handige trouwreportage marriage for dummies.

De zaaltjes jacht is geopend, want onze voorbereiding is achter de rug. Tinte en ik geven er een flinke lap op. Zaal den Ast in Kampenhout, here we come!

Op bezoek in den Ast
Feestzaal den Ast is onze topfavoriet. De zaal ligt in Kampenhout, een steenworp verwijderd van onze ouderlijke woningen. Den Ast beschikt over een mooie website en kreeg lovende kritieken van onze buddies.

Respect to Pieter die heel veel van het opzoekwerk voor zijn rekening nam. Uwe mond op mond reclame was niet voor niets kerel ;)

De moutzaal
Dan stappen we de moutzaal binnen. Deze prachtige zaal doet dienst als trouwzaal en is ontstaan door de verbinding van de oorspronkelijke moutzaal en een gistkamer, beide in dezelfde stijl opgetrokken met de authentieke balken. Deze balken zijn nog door houten spieën aan elkaar bevestigd. De zaal ademt gezelligheid uit.

We worden er helemaal stillekes van, het is een adembenemend zicht. Ik voel aan mijne kleinen teen dat dit wel eens de perfecte zaal zou kunnen zijn. En mijnen teen kan het weten, diene heeft me nog niet vaak in de steek gelaten.

Om een lang verhaal kort te maken. Wij trouwen in den Ast. De zaal is was een oude brouwerij en ademt een rustieke sfeer uit. Ik stel onze super trouwzaal aan jullie voor.
Van de website: Den Ast is een monument met cultureel-historische waarde. Het dankt zijn ontstaan aan de brouwerij. In het gebouw waren vroeger drie activiteiten aanwezig: boerderij, mouterij en brouwerij. In de zomer werd er gebrouwd en op het veld gewerkt. Tijdens de wintermaanden lagen deze activiteiten zo goed als stil. Daarom gebruikte men deze tijd van het jaar voor het mouten van gerst.

De rondleiding
Als dat niet fancy klinkt weet ik het ook niet. Tijdens de rondleiding stelt de sympathieke uitbater ons af en toe een vraagske.

Wil je de kleine of grote zalen gebruiken? Zorgen jullie zelf voor de decoratie? Wensen jullie een buffet of ne vaste menu? Wil de bruid een andere soepke krijgen? Willen jullie de forfait of per drankje betalen?

De pluspunten
  • Den Ast is ideaal gelegen.
  • De trouwzaal is formidabel.
  • De formules van den Ast zijn flexibel.
  • Er is een goede prijs kwaliteit verhouding
  • We mogen zo lang feesten als we willen.
  • Onze gasten mogen praktisch de wijnkelder leegzuipen. Hebben we nen deal ?
  • Goede referenties. Pieter en Kirsten vierden hun huwelijk ook al in deze zaal. Het was een fiesta bestical, een beestig feestje!

Kortom den Ast biedt tal van mogelijkheden. We zouden stom zijn als we deze kans niet zouden grijpen.

Hier gaat ons trouwfeest doorgaan.
Hier gaan we tot een kot in de nacht feesten en dansen.
It has party written all over the place.

Gerelateerde artikels

3 opmerkingen:

jim zei

En ik maar hopen dat je het ook eens zou hebben over de vettigheden van het huwelijk (in spe). Of is het wachten op artikels als "Vrijpostige vrijgezellenavond" en "huiveringwekkend huwelijksnacht"? ;-)

Frank Gielen zei

haha,

vrijgezellen is op zaterdag 8 dagen ;) sorry.

nu geen lange posts meer. Daar steek ik veel te veel tijd in.

Anoniem zei

ja Jim, ik vraag me ook af hoe het met de voorhuwelijkse betrekkeingen zit?
Is Tinte nog maagd?
Weet Frank hoe de vork in de steel zit?
Gaan er nu eindelijk kindjes komen?.....