zaterdag 30 juni 2007

Van de reporter op de wei

Onze stoere manskerels stellen het wel op de wei. Elke dag friet, pizza, bier, regen en goeie muziek. Vooral de Kaiser Chiefs en de Arctic Monkeys vielen in de smaak bij onze Moosability-dude. En vervelen doen ze zich zeker niet, oh nee!

De grootste broer van onze man slaagde er zelfs al in zijn schoen te verliezen, om vervolgens met een vrouwenschoen verder te feesten en dan toch nog (ondanks de drank) zijn eigen schoen terug te vinden. Driewerf hoera voor de Sakke! Daarnaast slaagde hij er ook in om op 2 kerels tegen het canvas te slaan in een minimum aan tijd.

Verder hebben de festival-binken ook al veel gadgets kunnen scoren, maar daarover later ongetwijfeld meer. update : T-shirts en drankbonnen gewonnen bij de Stella. Nep tatoe, plastieken gitaar en ne kater. Santé!

Greetz van de guest-reporter op de wei, aka Tinte.

dinsdag 26 juni 2007

Rock Werchter 2007

Donderdag is het eindelijk zover. Als er niks wreed ergs voorvalt, staan er donderdag vier stoere manskerels voor de poorten van het ultieme zomerfestival. De Jerre, den Tomme, de Sakke en de Frakke gaan ervoor zorgen dat er nog lang nagepraat zal worden over die beruchte editie van Rock Werchter 2007. *burps*

We kozen ervoor om goed voorbereid aan Werchter te beginnen. Den Tomme neemt een 6-en een 4-persoons tent(je) mee, de Frakke zorgt voor een 3-persoons tent en de Sakke regelt een mega party tent. De Jeroen zorgt voor de tickets en zijnen eigen stoel. Vier tenten voor 4 personen, goe bezig al zeg ik het zelf.

Er staat dit jaar een kei goei affiche geprogrammeerd, nu moet het weer nog meespelen. Misschien een klein archiefbeeld van Rock Werchter 2006. U ziet hier een familieportret van Pieter, Kirsten en Frankie die samen aan het lurken zijn van een briksken binnengesmokkelde sangria. De festivalititis!

maandag 25 juni 2007

Stofzuiger

Dit weekend hebben Tinte en ik de koningin der Belgische badsteden onveilig gemaakt. Oostende zal nooit meer hetzelfde zijn. In den beginne liep alles gesmeerd, maar man, ik heb liggen worstelen met de twee stofzuigers die ons appartementje rijk is. Of moet ik was zeggen? Tot mijn grote spijt ben ik er in geslaagd om twee van die rakkers kapot te krijgen en dit op slechts tien minuten tijd! Den ene stofzuiger zal het voortaan moet stellen met een eraf gesleurde zuigbuis, oopskes. Bij den anderen heb ik staan prullen en smoelen met de aan-uit knop. Vanaf nu zal hem nooit meer stoppen met zuigen, zuigen, zuigen, zuigen. Tot ge de pries uit trekt natuurlijk. Jawadde dadda, een dikke nul voor gebruiksvriendelijkheid of ben ik het? Replace user zeggen ze dan.

Ge hebt loemp, ge hebt loemper en ge hebt Frank zei ne collega ooit. Dat was toen ze het gat van de deur 30 cm naar links hadden verplaatst ;)

woensdag 20 juni 2007

Bizar voorstel


Onze uitnodigingen voor den trouw zijn binnen, joepie jeej! De informatie architectuur van de kaartjes is werkelijk fantastisch, usability ten voeten uit. Der staat zelf op waar en wanneer die spetterende party gaat plaatsvinden. Jawadde dadde, maakt dat mee.

Daarnet kreeg ik een kei grappig voorstel van een onbekende collega. Ze had via den Cronos tamtam vernomen dat Tinte en den dezen ergens in september gingen trouwen. Dat kwam goed uit, want ze hadden nog een koppel nodig om hun feest mee te organiseren in de Horny Bar van de Petrol. Als dat niet kinky is weet ik het niet. Spijtig genoeg ging hun feestje door tijdens onze huwelijkreis, helaas pindakaas. Hadden we dat eerder geweten, wie weet.

Ik ga de naam van mijn collega hier niet vernoemen want daar komen vodden van. Vandaag is er op de CM enen buiten geshot omdat hij vertrouwelijke gegevens van collega's gebruikte voor het foute doel. Straffe jongens die Christenen.

dinsdag 19 juni 2007

Ayurvedische massage


Heel mijn leven was ik een leek in de wondere wereld van de ayurvedische massage-technieken. Het is niet omdat je een woord niet kan uitspreken dat je het links moet laten liggen. Daar moet je pragmatisch in zijn ;)
Sinds gisteren is daar verandering in gekomen, ik kreeg via het werk namelijk een gratis ayurvedische 'beurt'.

Mijne stevig bebaarde masseur heette Abdu! Ik moet iets opbiechten. Diene viezerik kon niet van mijn lijf blijven! Hij kneep veel te hard in mijne nek en vergat mijne rug te masseren. Mijn gat is te doeme beter gemasseerd dan mijne rug! Ik voelde me achteraf helemaal gebruikt.
Ook de muziek suckte big time. Ik leek terecht gekomen tussen het gejingeljangel van die slechte Bollywood films. Op de koop toe had ik op het einde van de sessie ne stijve nek van heel den tijd met mijn kop scheef te liggen. Voor den dezen nog een ayurvedische massages? No way jozeej.

zondag 17 juni 2007

Living for the weekend


Tot vlak voor het usability examen liep ik er bij als een opgefokte stresskip met een iets te groot ei in het verschiet. Not cool. Ontstressen was dus de boodschap. Daarom hadden we voor de voorbije week maar 1 groot doel : enjoy, releks, do nothing, nada, noppes, niemandal, ... .
Dat is ons aardig gelukt. Tinte en den dezen zijn gaan wandelen, lopen, fietsen en knuffelen.

Na een rustig weekendje (eten bij de Griek, foto's trekken van te verkopen huis van de oma die naar service flat wil, plan om aanvraag te doen voor kesselloese verkaveling in een mega coole wijk, 10 km gaan joggen, mijn haar getondeesd, ...) wij richting daddy.
Omdat mijne pa voor een weekske was gaan vissen, hebben we zijne vaderdag een weekske na achteren gesnoven. No problemo voor den dezen want dah food bij onze pa is meestal dik in ordor.

Om de sfeer ewa te bevorderen brachten we ons nieuwste aanwinst mee, het spelleke SET!Een regelrechte aanrader. Ge kunt het spelen van 2 tot 8 personen, het is gezellig en ontspannend tegelijkertijd. Maakt dat mee. Eventjes wat inside information : SET is zo een typisch vrouwenspel. Ge moet gruwelijk snel combinaties herkennen en dan loeihard SET! roepen. I suck by the way. Maar ,.... de oudjes nog harder. Dat woordje roepen is precies wat te veel gevraagd voor hun breinen. Gevolg iedereen aan het roepen en tieren en vloeken en bijna op elkanders mulle aant kloppen. Zalig. Jawadde dadde. Op het einde durfden ze het zelf aan om te zeggen : "Aah da spel noemt SET.", duuuuuh.

vrijdag 15 juni 2007

Bye bye usability?

Ben je begaaid man? Bijlange niet. Ons Faros usability groepke heeft de eer om binnen een maandje een fancy smancy spreekbeurteke in elkaar te boksen. Onze lieve collega's zullen verstelt staan van al onze kennis & kunde, vakmanschap, inzicht, spreekvaardigheid en charisma rond dit onderwerp.



Da grapke zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, maar wees gerust. Der zullen geen gewonden vallen, want der is schrans voorzien. Ik hoop niet enkel droge boterhammekes. Maar ik ga daar echt ni moeilijk over doen want frittekes, pizzakes, lasagnekes, hamburgerkes of hete hondjes zijn allen ok voor mij. ;-)

Vanaf dan kunnen we ons profileren als volwaardige usability experten, funky. Zo komt het leuke werk vanzelf naar ons toe, althans dat hopen we. Tis echt niet zo dat ik mij plots geroepen voel om voor grote groepen te spreken, in tegendeel. Ik vermoed dat Koen en Kate er ook zo over denken.

Later mag ik mijn goeroe status nog eens bevestigen op de CM. In oktober oefen ik mijn spreekkunsten uit op een globale afdelingsmeeting. Ik moet daar een half uurke spreken over de CM usability technieken. Den agenda Wat is usability? Waarom usabiliy? Wat hebben we tot nu toe uitgevreten met usability? Wat zijn we nog van plan met usability? Kortom usability, usability, usability, bla bla bla.
Ik ben zelf ook benieuwd wat ik die dag uit
mijn botten ga slagen, Spannend.

Ik zal hen onder andere uitleggen wat persona's zijn. An en Els twee mijn van mijn sympathieke testgebruiksters zullen als het ware live op de
CM muren te kijk staan voor zo'n 30 a 40 man. Hahaha, Kinky. Zouden ze dat zelf ook zo grappig vinden? Tis te hopen.

woensdag 13 juni 2007

Examen perikelen

Mijne super cursus Usability design is eindelijk achter de rug. Joepelie die, doepelie deei. Nu kan ik terug genoeg aandacht besteden aan mijn lieve schatteke. Dat verdient ze, ze heeft me werkelijk kei hard gesteund.
De voorbereiding van het examen en het maken van mijn eindwerk heeft me heel veel energie en nachtrust gekost. Maar sinds deze morgend bevind ik me in een soort ZEN toestand, zalig pee.

Over een week of drie zal ik weten hoe de vork in de steel zit. Ben ik geslaagd voor de opleiding usability design 2006 2007 of niet? tadadadaaaaaa....

Ik gok van wel. Anders haal ik ne goeie maat van mij, de Joeri er is bij. Joeri is een man van daden, hij kan nogal overtuigend overkomen. Joeri, you know the drill, okee?

De groeten aan alle leuke usability-mede-studentjes die ik nu pas bij naam ken. EEn café doet toch wonderen.
De balle aan Alex, Tom, professioneel blogmaster Jim, mister Moons, Kate, Koen en Stephanie.Ik mag Elisabeth en Karen als het ware niet vergeten. Het was een fijn jaar, we hebben er pokke veel van opgestoken.

Gisteren had ik in het begin van het examen nog effe last van writers blok, maar plots schoot ik in gang en ik was niet meer te houden. :-S

Ik schreef over het veldonderzoek bij de ontwikkeling van een gloednieuwe type granaatwerper. Volgens mij een typisch geval van observing while you are not present.

En nu komt het, wegens tijdsgebrek vergat ik een rem te zetten op mijn fantasie. Catastrofe! Ik had het over het onderzoek dat gaande was over de super handige holografische cinema om mee te nemen op de trein. Wat de Krep? Ik vrees dat ik niet de volle punten ga verdienen met dit antwoord. Wie weet?

dinsdag 12 juni 2007

Mijn eindsmurf


Usability smurf kan eindelijk op zijn luie smurf gaan smurfen. Want zijn eindsmurf is eindelijk afgesmurft.

Nu deze avond nog de smurfentesten probleemloos uitsmurfen en alles is in de smurf.

Tot smurfs!

vrijdag 8 juni 2007

Prison break anthem

Can mi hef joer attention for a momento BroddaZ und SistaZ?
B-coz mi verie proudly prezent 2 U, gebrongen 2 joew, straight from di geddow in Kesselloew.

Da prison break anthem! Yeah, kinky, cool!

I is seeing mi sexy prison breek biatch dis geire, AAaaaight.
Restepah!, Play da sexy clip snowwhite.

donderdag 7 juni 2007

Heb jij last van SEO?

Joepie, vandaag ben ik weer bijgelezen op het vlak van blogartikels. You rockgoogle reader. Vanaf vandaag lees ik de ideale blog om over het funky internet bij te leren. Stel je toch eens voor, je bent rustig aan het surfen en plots denk je bij jezelf, weet ik wel al genoeg over dit medium? Weet ik wel genoeg over de rommel die ik dag in, dag uit gebruik?

  • Waarom is klik hier plaatsen op je website onvergefelijk?

  • Weet jij toevallig wat een blog kermis is?

  • Wat zijn de 10 zonden van webdesign usability?

  • Hoe werken zoekmachines?


  • Awel, op de usarchy blog vind je volgende artikels : klik hier, Alles over de 10 zonden van webdesign usability, SEO, (Search Engine Optimation). Lezen die handel.

    woensdag 6 juni 2007

    Nitro Natasha

    Ik blader luchtig door de filmkes op onze PC. Plotsklaps kom ik daar een clipke over mijn zotte zusie tegen, wat een toeval!
    Thuis noemen ze haar gewoontjes Saïdja of Saaike. Maar o wee, met de zonnenbril op haar hoofd moet je wel degelijk Nitro Natacha zeggen! Mijn zusje op haar best.
    Dikke kus.

    dinsdag 5 juni 2007

    Huwelijksuitnodigingen

    Joepie, we weten wie we allemaal gaan uitnodigen op onzen trouw. Heb je van ons nog nikske gehoord over den trouw? Begin dan al maar te zweten, want er bestaat een mega grote kans dat jij niet aanwezig zal zijn op de grootste, lekkerste, coolste party van het jaar. Neen, je telefoon is niet kapot, je hebt gewoon pech gehad. We kunnen enkel de leukste mensen uitnodigen.


    Gisteren zochten we de ideale teksten voor onze huwelijksuitnodigingen. We maakten een ruwe selectie uit de ruime voorraad aan huwelijks-uitnodigings-teksten-van-de-huwelijks-kaarten-boekskes. Dedju dedju, bekanst nix, noppes, niemendal voldeed aan onze normen. Na veel vijven en zessen, rijmen en dichten zonder ons gat in te lichten, besloten we de teksten zelf..... over te schrijven van op het internet ;-)
    Nu hebben we een pracht van een tekst, werkelijk op ons lijf geschreven.

    Een klein gedichtje dat het net niet gehaald heeft:

    Jiepie ja hoo , jiepie ja hee,
    de trouwers houden van moederkoekpaté!
    Tijdens den trouw fret iedereen mee,
    anders zijn ze allemaal gee!!


    Gerelateerde artikels

    maandag 4 juni 2007

    Paper prototyping

    We zijn hier op mijn werk ronduit halsbrekende toeren aan het uithalen. We introduceren in ons nieuwe project Scrum, AJAX, JSF, JSON, allemaal gene kattepis. Maar alsof dat nog niet genoeg is sleuren we er nog wat technieken bij afkomstig uit de opleiding usability design.



    Via paper prototyping ga ik woensdag naar de klant toe ergens ver in de Limburg. Ik test de schermen direct bij de echte gebruikers van de toekomstige applicatie via ze een paar taken voor te schotelen. Ik ga facilitatorke spelen en An, Mieke, Els, Kristel en Lydia zijn mijn testobjecten. Amaai da gaat vonken geven. Ik heb dus echt niks te maken met het selectieproces.

    Voor de usabilitisten :

    Zaterdag is trouwerkesdag

    Jawadde dadde, maakt dat mee, zaterdag naar twee trouwfeesten geweest. Handig voor ons om het trouw protocol nog eens door te nemen.

    Roel en Marijke deden het in Kasterlee, daar hebben we stevig van de champagne zitten lurken. Na een leuke receptie kropen we de Vectra in en zetten onze reis voort richting Tim en Inge. Zij kozen voor het Hof van Nazareth, een poepsjieke locatie ergens in Liereke pleziereke. Ge kent het, 2de receptie olé olé en de Frakke deed weer mee. Lekker eten, zalige wijn en ne mega DJ zorgden ervoor dat we ons alles behalve verveeld hebben.

    We zaten aan tafel met Peskaaaal en Veeeerle, 2 prachtmensen van de Limburg, die het geschopt hebben tot potentiële kandidaten om ons eigenste trouwfeest op te pimpen. Congratulations hiermede, shake it Peskaaaal! Ik was Gino Camino by the way.