zondag 15 juli 2007

Trip naar zee

Joepie we zijn terug van de Belgische kust, deze keer was Westende aan de beurt. Het weer kon beter, maar de sfeer zat er goed in. Mister Steven Zwet en Denise hadden de eer om ons te vergezellen in ons huisje aan zee. Omdat de zon op zaterdag een vergeefse poging deed om te schijnen trokken wij naar het strand van Westende voor een dubbele portie Belgische kust. Slecht idee bleek achteraf. Het leek eerder op een slechte versie van windkracht 10. Ik zetten een pracht van een prestatie neer als slachtoffer.

Reconstructie van de feiten
Steven en Frank spelen braafjes in de golven, plets plets.
Van al dat ravotten voelt Frank zich nogal vermoeid. Hij slentert naar the girls om te recuperen. De aandachtige toerist merkt nu al op dat Frank er ewa grauwkes uit ziet.

Frank kruipt lekker dicht bij Tinte onder de stranhanddoek. hij krijgt het kouder en kouder en trekt zijn T-shirt aan. Vanaf nu gaat het enkel nog bergafwaarts met onze held ;)
Frank rilt en bibbert, hij begint zelfs een beetje te ijlen. Men situeert dikke plekken op zijn armen en zijn rug. Is dit een allergische reactie?
Frank voelt braakneigingen opkomen en er staat een matrix van groene fluoriserende bollekes op zijn netvlies gebrand. De vriendjes van Frank achten de tijd rijp om de Westendse kustwacht erbij te halen. Op naar de redderskabine 20 meter verder.
Op deze helse tocht gaat Frank de driemaal door zijn knietjes.

- Frank : "Oei, alles wordt wit rond mijn ogen, ik zie overal groene fluoriserende bollekes. Steven, ziet gij die zwarte plekken op uw armen ook?".
- Steven : "Neen".
- Redder : "Gaat het? Heeft diene iets gepakt? Doet diene altijd zo raar?".
- Steven Zwet: "Niet meer dan anders.".
- Redder : "Heeft hem suikerziekte?".
- Tinte neemt over : "Neen".Uiteindelijk komt alles goed. De redders bellen de dokter van wacht op en Tinte speelt voor nachtzuster :)
Na een dik uur arriveert de dokter. Ze onderzoekt mij ten gronden, maar weet niet veel raad met de tegenstrijdige symptomen die Frank vertoont. Ze komt uit op twee hypotheses.

  • Iets slechts gegeten en daarna bevangen door de koude.

  • Erger scenario : hartritmestoornissen.

Ze raadt me aan om naar het hospitaal te gaan en daar mijn hart te laten onderzoeken, creepy shit.

PS: Volgens de Steven waren het in feite allemaal sexy redsters die er enkel op uit waren om hun telefoonnr in mijnen broekzak te deponeren. Tis toch een pateeke ze.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Lezers,

Even een rechtzetting: De Frank was was niet ziek!!! Hij was er enkel op uit om die studente geneeskunde te versieren.

Wel ne flauwen truk natuurlijk maar ja .... had je iets anders verwacht??!!

ik moet wel zeggen dat hem ne goeien actuer en schrijver is :-)

PS Ik was zonder twijfel den held van den dag. Jullie mogen me nu verafgoden maar gelieve mijn privé-leven te respecteren

Groeten

Jullie Held / God / Idool / bink
ALLRIGHT IS IEDEREEN HAPPY

Frank Gielen zei

Held van de dag? Ballejeraar.
Ik heb mij zelf naar de redderpost moeten sleuren en nen simpele mond op mond van de held kon er weer niet af ;)

Anoniem zei

Ik wou er eerst niet over beginnen Frank ... Maar gezien je de feiten een beetje anders voorsteld wil ik toch even de waarheid en niets anders dan de waarheid de wereld in sturen.

Het zat zo:

De frank kwam uit het water na een tochtje zwemmen met een atleet als mezelf. Hij bibberde en beefde en storte vervolgens totaal neer op het strand, iets dat de zwakkeren in onze maatschappij wel vaker overkomt.

MAAR wat veel erger was dat hij vanalles begon te hallusineren zolas zwarte vlekken op mijn benen, het strand de fluoriserende kleuren aannam en denkt hij nog steeds dat hij alleen de hulpdienst bereikte.

De waarheid is dat ik hem ondersteunde en zelf een stuk droeg tot bij de hulpdienst, Maar dit gaat "macho" frank natuurlijk nooit toegeven.

tot zo dit tristig relaas

Groeten

VRIEND Steven

PS Frank weet je niet meer dat ik je een tong gedraait heb??!!

Frank Gielen zei

Nee dat weet ik niet meer, 'vriend'.
Maar dat kan misschien die walgelijke smaak in mijne mond verklaren.
Dat heeft te doeme nog 3 dagen nagestonken!

Anoniem zei

dàt was het dus wat ik gisteren door mijn GSM rook: de tong van Steven!
hebt gij genen mondschraper, Steven? Effe raspen in de toekomst voor je nog een slachtoffer gaat helpen, maat en al zeker als het mijn zoon betreft, alleen de fijnste charcutrie is daarvoor toegelaten
gaat het nu wa beter, zoneke lief?
nog wat groentjes achter de oren? in 't zwart gatteke gevallen?
zoentje hebben?
zeg het maar
je moes

Frank Gielen zei

Ge hebt het gehoord hee steven ;)

Bedankt mams, het gaat nu al vele beter X