vrijdag 31 oktober 2008

Spicy shiet

Wie een gerecht voor een ander kookt, maakt de keuken vuil. Dat spreekwoord kent iedereen. Maar ken je het deze al? Wie voor de eerste maal een gerecht uitprobeert, kan zich maar beter aan de basis ingrediënten houden. Creatieve brouwels worden meestal afgestraft.


Zo maakte Hot Tim vol overgave scampi diablos in eigen rosé-nat voor ons klaar. Maar in zijn jeugdige onwetendheid ging hij zwaar uit de bocht in zijn prachtig ingerichte keuken. Mister Hot Tim voegde naar eigen goeddunken extra cayennepeper en drie pepers aan het gerecht toe. Man, we hebben gezwoten tijdens dat maal. Hete lucht en pikante moppen vertellen was het enigste waartoe we nog in staat waren.

Zelfs de dag erna, tijdens mijn ochtendritueel, verliep alles verrassend vlot. Hasta la plasma, spicy shit!

1 opmerking:

moes zei

'Wie Een Gerecht Kookt Voor Een Ander, Maakt Zijn Keuken Vuil', tiens, die moet ik dringend toevoegen aan mijn collectie 'originele spreekwoorden';
categorie 'keuken' en 'gerecht koken voor een ander'
ik heb ook een collectie 'verzuchtingen'...
Maar alle gekheid op een stokje, je moet me uit de nood helpen, mijn kopzorgen betreffen dat spreekwoord want het is dubben sinds ik je blog las, wat denk je Frank; zou zijn keuken er pico bello uitzien indien hij een gerecht voor zichzelf zou klaarmaken ipv voor een ander???