woensdag 15 oktober 2008

Doe mee aan blog action day over armoede

Het is vandaag Blog Action day met als doel zoveel mogelijk bloggers en podcasters op één dag over hetzelfde onderwerp te laten posten om alzo het bewustzijn te verhogen. Dit jaar is dat onderwerp "Armoede".

ArmoedezaaierSteun Fortis
Zouden we die arme banken niet steunen? Hoe kunnen ze anders woekerwinsten maken op onze kap? Gelukkig voor hen springt de regering voor hen in de bres. Ze betaalt met ons belastingsgeld de oprotpremies van de falende big bank bosses. Grmbl.

Steun Lidl
Of steunen we de madammen die bedelen aan de karreketjes van de Lidl? Om mijn geweten te sussen krijgen die soms mijn wisselgeld en ik krijg dan altijd ne glimlach van hier tot aan de parking terug. Ik hoorde het gisteren nog op de radio :"Ne goeien daad in uw eigen straat kan nooit geen kwaad kameraad".

Steun ons
Maar nu nog vele vele erger. Met het uitblijven van de verkoop van onze grond beginnen wij er zelfs een beetje zenuwachtig bij te lopen. Als die niet snel verkocht geraakt zullen ook wij zwarte sneeuw zien. Ooit al eens de tarieven van een overbruggingskrediet of persoonlijke lening bekeken? Absoluut gene kattepis. Steun de armen van geest, koop onze grond!

Moraal
Wat is de boodschap van dit hele verhaal? Armoede is een regelrechte schande, zeker voor mensen die er zelf last van hebben. Draag je steentje bij, alles helpt. Al is het gewoon maar het feit dat je iets schrijft over het onderwerp ;)

Geen opmerkingen: