woensdag 31 oktober 2007

Goed vast

Een nieuwe wereld gaat voor ons open. Gisteren maakten we kennis met de bouwsector. Goed nieuws: alles kan, alles is mogelijk, maar er hangt wel steeds een prijskaartje aan vast.

Hoe die over hun concurrenten spreken. Tis niet proper.
Heb je toevallig een lastige neef of collega rondlopen? Hun funderingen liggen als gegoten.

Onze eerste indrukken:
 • Gladde verkopers
 • Mooie toonzaal
 • Prachtige plannen
 • Concurrentie troef
 • ...
 • Arme portemonnee
Klein voorbeeldje van een project


Slaapkamers : 4
Oppervlak : 171 m²
Oplevering : Te bepalen
Adres : Ergens bij ons in de buurt
Budget : Op


Update
Bouwen door dummies is een feit. Ga snel een kijkje nemen op mijn bouwblog boordevol nuttige bouwtips door dummies.

zondag 28 oktober 2007

Huisje op het oog

We hadden een huisje op het oog. Alles zat mee. Niet te ver van het station, doodlopende straat, 3 slaapkamertjes, niet te oud, mooie keuken, instapklaar, binnen ons budget, knus tuintje op het zuiden gericht, maar....

Het was te klein. dikke kaka.


Update
Bouwen door dummies is een feit. Ga snel een kijkje nemen op mijn bouwblog boordevol nuttige bouwtips door dummies.

donderdag 25 oktober 2007

Malediven down under

Wat kom je als Maledivisch duiker allemaal tegen onder water?

Om dat te weten te komen moest ik mijn beste Spaans bovenhalen. Mijn kodakske was zo lek als een zever. Maar de redding was nabij. Mister Salvador Estaban een sympathieke Spanjaard ging me zijn onderwaterfoto's doorsturen. Den deze in zijn beste Spaans, geleerd van muchos Jommekes te lezos.


Ola mister Esteban Salvador, el grandedictator del Playa Espanja.
Canus du mijos muy bien fotos opsturos a mi casa Belgica del agua marinados fishtiks? Liefstos vlugos. Excusos maaros mi Spaansos soy no meeros watos geweestos.
Alvastos bedanktos. Me gustas tu. Frankos y Tinos


Dit is een selectie die ik kreeg van mister Esteban vanos de playos del Spanjos.

Enjoyos el fotos gringo's. Ikos bedoelos natuurlijkos amigo's.


btw dit zijn de emails die ik terug kreeg:
  Mail 1: Hello friends!
  sorry for the delay but its my first day in work and I haven´t internet at home. I´m going to try to send you a a few pictures from our dives in Maldives, but I think they are too much heavy. If you know a different way to send them to you please explain us.

  If you want we can send each other the pictures by letter in a cd. I have more pictures at home, if I have time tomorrow I´ll send you. I hope you like them! Best regards,
  Salva y Ana
  Mail 2: another 3 pictures
  Mail 3: Another three pictures my friend
  Mail 4: Tomorrow i´ll send you more pictures my friend.
  Regards for you and your wife.
  Salva y Ana.

woensdag 24 oktober 2007

Slimmer dan een kind nu op zondag


VT4 zendt sinds vorige week Slimmer dan een kind van 10 uit op zondag ipv. op donderdag. En speciaal voor de allerkleinsten onder ons om 17u 30. Joepie dan slapen ze nog niet! Ik gok dat de lagere kijkcijfers daar wel iets mee te maken zullen hebben.

De kritieken waren dan ook niet van de poes. Hier alvast samenraapsel van de reacties die ik las op de blogs van de Humo, Dag Allemaal en de Standaard:
VT4 nodigde in de eerste aflevering van slimmer dan een kind van 10 ne lapzwans uit. Hij vond het nodig om zijn vrijgezelle avond in de studio te vieren. En wat nog erger maakte is het feit dat die zatte klier naar huis ging met heel veel geld. Zonder ook maar iets af te weten van het Belgische koningshuis. We hopen dat zijn Tine morgen nee zegt.
Haleloeja. Wist de media dan niet dat deze quiz voornamelijk als amusementsprogramma bedoeld was? En niet als een cloon van de Canvas crack?

Gelukkig was het thuisfront milder voor de eerste kandidaat, ikke dus.

Rest: -"Trekt het u niet aan Frank, ge hebt uwe prijs toch binnen."
Ikke: -"Da's waar, driewerf hoera voor mij."

Men had goed moeten lachen met mijn fratsen. Het programma mocht wel wat sneller vooruit gaan. Acht of negen vragen stellen op 45 minuten is inderdaad niet altijd flitsende televisie. Natuurlijk was iedereen kweenie hoe content voor ons dat ik met zo een mooi bedrag naar huis kon gaan. De ideale start voor ons huwelijk. Keh-sjiiiiing ......

Wat zijn de vragen die het meest gesteld worden?
 • Zijde gij diene van .... ?
 • Ziet die Goedele er van dichtbij ook zo uit?
 • Hedde gij u geld al?
 • Wanneer gade ons traktere?
 • Hoe zat waarde gij?
 • Nog altijd BV?
Btw, hoe erg is het dat een kind ne volwassene een pint ziet leegdrinken?
Is dat nu zo een schande? Jawadde dadde, het lijkt er soms op dat Vlaanderen bevolkt is door een bende nonkel paterkes en tante nonnekes.

dinsdag 23 oktober 2007

Apeneten

Wat doen ze in Sri Lanka met de bloemen die geschonken worden aan boedha? Weggooien natuurlijk.

Gelukkig is er nog nen aap die er persoonlijk op toeziet dat alles netjes gecomposteerd geraakt :-D Met heavy monkeyshit tot gevolg.

Twister voor gevorderden

Tegenwoordig moet ge al moeite doen om uw welverdiende trouwkadootjes te krijgen. Van de collega's moesten we iedereen eens verslagen met twister. Opdracht Jef en Karen verschalken is alvast geslaagd. Daar zijn bewijzen van.

vrijdag 19 oktober 2007

Op huizenjacht

De herfst is aangebroken. En nu is het menes. Wij verklaren de huizenjacht dan ook voor geopend. Sinds vandaag weten we hoe diep we ons in de schulden kunnen steken. Heel leuk als je een goed idee hebt van wat je budget is.
Gans fiele tank aan die Immotheker.

Weet jij dus de ideale bouwgrond of dat perfect knusse instapbare huisje voor ons?Aarzel dan niet langer. Stuur ons erop af. Wie de winnende tip geeft wint een heerlijk avond met ons er bij.


Update
Bouwen door dummies is een feit. Ga snel een kijkje nemen op mijn bouwblog boordevol nuttige bouwtips door dummies.

Klimop klimop

We kregen gisteren het bladje van Groen in onze bus. Best wel grappig. We kregen het in dubbele oplage en onze namen waren verwisseld. Maak kennis met Frank Plasqui en Tinne Gielen. (Tine schrijf je normaal met één n) .

Misschien hebben ze ons gewoon verward met een ander koppel dat rond loopt in Kessel-Lo. Onze stand-ins.

donderdag 18 oktober 2007

Constructie werken

Moosability is de laatsten tijd onderhevig aan enkele werkzaamheden. Anders dan op de openbare weg leidt dit niet tot rampzalige files. Er komt per dag ne man of 40 een kijkje nemen.

Voor de mensen die niet zo mee zijn met al die web2.0 termen heb ik hier een artikel dat uitlegt waarom en hoe men zich abonneert op nen blog.

Wat heb ik onlangs zoal zitten sjipoteren?

Recentste commentaren
In de balk rechts staan de recentste commentaren opgelijst. Handig voor mij en voor jullie. Ik denk dat ik het scriptje nog ga aanpassen, zodat de tekst er in het AN opstaat en zonder reclame.

Recente bezoekers
Je kon al lang zien welke myblogloggers er langs mijn blogje passeerden. Maar nu heb ik er de interface van aangepast.
Een overzichtelijk vierkantje neemt minder plaats in en ziet er beter uit. Bij blogs met ietsjes meer bezoekers (Pietel enz) ziet dat er nog beter uit.

www.slide.com
Onlangs vond ik een nieuwe manier om foto's weer te geven op mijnen blog. Via http://www.slide.com, kan ik er een heuse slideshow van maken mét straffe effecten. Interactie met Facebook en Flickr is mogelijk.

Logo
Sinds één maandje prijkt er een vernieuwd funky logo bovenaan moosability. Ik vind het logo wreed schoon, maar dat heeft alles te maken met dat mijn mooi vrouwtje er op staat. Suggesties zijn steeds welkom.

woensdag 17 oktober 2007

Energie besparen

Iedereen weet dat ik bruis van de energie. Eindelijk is deze groene jongen te weten gekomen hoe hij aan extra energie kan geraken. Via energie plus.

Dit spik splinter nieuwe bedrijfje heeft als focus energie te besparen. En dat op een milieuvriendelijk manier.

Sofie Luyten, de zus van de vrouw van mijn schoonbroer (ja wij kennen die), startte dit bedrijfje op en heeft de kranten gehaald.


Het Volk:
Energiedeskundige pakt privéwoningbouw aan

Kessel-Lo - Sofie Luyten (Energieplus) is een van de eerste energiedeskundigen die zich toelegt op particuliere woningen: 'Bedrijven en overheid werken aan de CO2-uitstoot. De privéwoningbouw zal volgen. Eigenaars beseffen onvoldoende hoe snel ze de uitstoot met dertig procent kunnen verminderen.' ...

dinsdag 16 oktober 2007

White night

O owwww.... Er zijn per ongeluk beelden van de White Night op Flickr verschenen.

De avond kon niet meer stuk. Want met een redelijk foute bril op neus is elke party okidoki! Heel de avond fretten eten en dansen.

Achteraf mocht den deze nog blazen... en ja hoor, de BOB had niet te veel gedronken. Ik had de eer om de randstad babes veilig naar huzze te brengen.

Vectra pimpstyle

De jaarlijkse oppimpbeurt van mijne Vectra was een succces. Mijn racebolide is weer voor de volle honderd procent klaar voor actie! Per ongeluk reed ik in de morgend de garage nog voorbij, maar niet getreurd. De garage werd gevonden en het pimpen kon beginnen.

De garagist vond dit briefje in mijn wagen:
 • Jaarlijks onderhoud
 • 43 000 km
 • Knop versnellingspook komt los
 • Airco rechts vooraan begint te tikken na een kwartier
  (zou het kunnen dat er een kabouterke in zit dat eruit wil?)
 • Asbak achteraan is kapoet
Resultaten
 • Een gerestaureerde inklikbare assenbak achteraan.
  Driewerf hoera! Nu kan er terug gerookt worden in de auto. Alleen jammer dat ik dat helemaal niet toelaat, op straffe van uitsluiting.

 • Geen kloppend kabouterke meer in mijnen airco om te melden dat ie buiten wil.
  Dit euvel bleek een kapot motorke te zijn. Saai hé?

 • Een veilige versnellingspook knop.
  Af en toe had de knop van de versnellingspook de vervelende gewoonte om los te schieten, recht naar mijn oog. Redelijk verschietachtig en wreed lastig om plots met zo een dun staafje in uw handen te blijven zitten.

  Alles is nu goed vastgelijmd, maar de pook ligt nu wat minder comfy in de hand. Cruisen met de Vectra met de hand op de pook zal nooit meer hetzelfde zijn...

zondag 14 oktober 2007

ZON dag

De zon schijnt
 • dat is fijn
 • dat doet deugd
 • ideaal jog weer (9km)
Gisteren naar de Randstad white party geweest
 • dat is fijn
 • dat was daar lekker
 • ideaal shake it weer (jumpen, hakken en headbangen)
We kregen mail uit Spanje
 • dat is fijn
 • die foto's zijn mooi
 • ideaal voor onze fotoboek (onderwaterfauna)
Vanavond beamer night met klein zusje
 • dat is fijn
 • dat wordt lachen
 • ideaal voor een leuke avond (zus is grappig)
We lezen onze bongo bonnen
 • dat is fijn
 • dat is moeilijk kiezen
 • ideaal voor te relaxen (massage incusive)
Een van de hotelletjes uit onze bongo bonnen

vrijdag 12 oktober 2007

Diploma uitreiking

Gisteren genoten we van de hapjes en drankjes die geschonken werden op onze proclamatie van de cursus usability design. Goede catering, maar dat mag ook wel na een jaartje hard zwoegen. We voelden ons echte usability experten.

Groot was mijn verbazing toen ik mijn diploma in de handen kreeg. Ik was blijkbaar van geslacht veranderd! En dat zonder mij dervan op de hoogte brengen.

Beneden las ik het volgende :
Zij heeft haar diploma behaald

Hahahaa.
De tuinsector zou er trouwens volledig anders uitzien zonder usability specialisten:


Trouwens de Belgische Usability Troops HCI (Human Computer Interaction) vieren de World Usability Day op woensdag 7 november in Technopolis. Allen daarheen!

De rest van de wereld viert World Usability Day op 14 november. Inderdaad België loopt 1 week voor op de rest van de wereld op usability vlak :-)

De rest van de wereld viert World Usability Day op 8 november. Inderdaad België loopt 1 dag voor op de rest van de wereld op usability vlak :-)

UPDATE: World usability day blijkt dus op 8 november door te gaan. Vorig jaar was het op 14 november te doen. We staan toch nog steeds nen dag voor ;)

donderdag 11 oktober 2007

Daddy’s payback

Het is niet mijn gewoonte om zomaar filmkes te posten. Maar den deze was iets te goed om hem zo maar links te laten liggen. Genieten geblazen. Waren alle reclamekes maar zo goed.

Gevonden op nodesktohero en dipfico.

Resultaten workshop usability

Onze workshop usability was een groot succes. Ondanks enkele beginners foutjes hebben we de match naar onze hand gezet.

Door het grote aantal inschrijvingen waren we verplicht te improviseren op locatie vlak. De onzer toegewezen ruimte bood enkel plaats voor 2 man en ne paardekop. Daarom toverden we de Cronos wachtruimte om in een heuse presentatietempel. Geweldig idee van ons, nu kon ieder op zijnen eigen troon zitten (lees keukenstoel).

Alle ingrediënten voor een geweldige presentatie waren aanwezig:
 • De opkomst was hoog (29 man)
 • De sfeer was goed
 • De broodjes waren talrijk en gevariëerd aanwezig
 • Wij waren er
 • Wij hadden nog live gebruikerstest als troef achter de hand
Na de Faros try out hebben we nog wat zitten sleutelen aan onze presentatie. Kate had voor de gezelligheid haar stuk volledig omgeploegd. Dit maal deed ze het ook veel rustiger aan. Ik liet de verwarrende stukken over informatie architectuur achterwege en hield me veel beter aan de strakke tijdslimiet. Koen legde goed de nadruk op de vele praktijkvoorbeelden.

Ons werkje van usability design heeft al goed opgebracht. We gebruikten het als voorbeeld voor de live gebruikerstest. Zo was de interactie met het publiek verzekerd. Onze opzet was geslaagd want niemand was heeft zitten knikkebollen en er werden interessante vragen gesteld.

Wat onthoud ik voor mijzelf?
 • herhaling baart kunst
 • slides maken is plezant
 • volgende keer handouts voorzien
 • ik hield me aan de tijdslimiet
 • inspelen op het publiek is groovy
 • de zotten uithangen is enkel voor op de CM

  Koen sloot af met een makkelijk vraagje:
  -"Wat moeten jullie onthouden van deze presentatie?"

  Iedereen riep dan in koor:
  -"De gebruiker staat centraal!"

  Tot slot nog de commentaar van den Tony die er ook bij was. Merk op dat ik hem hier niet voor betaald heb.
  Als 't goed is, mag het ook gezegd worden...
  Het was:
  • to the point
  • een eye-opener
  • goed omkaderd
  • leuk gebracht
  • gericht op de praktijk
  • zelfs entertainend ;)
  Tony
 • dinsdag 9 oktober 2007

  Workshop usability

  Deze avond ben ik samen met Kate en Koen gastspreker op een workshop over usability op Cronos. We hebben ons voor de grap de drie usability musketiers genoemd. Lachen .....

  Usability is ultra hot, dat is te merken aan de grote opkomst. Met 32 inschrijvingen voor onze workshop zal het zaaltje bomvol zitten. Gezwelligheid troef.


  Wij vertellen de Cronosieten wat ons bijgebleven is van onze cursus usability design aan het mediacentrum van de KUL.
  Op 2 uur tijd introduceren we de principes van het User centered design proces. Ik weet het, dat is straffe kost. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  Maar ik was nog iets vergeten.
  Met trots mag ik aankondigen dat ik geslaagd ben voor mijn opleiding usability. Sinds kort ben ik een gecertificeerd interaction designer.

  Den deze heeft bewezen dat hij de usability technieken meester is. Nen dikke hoera voor mij. Hoera!!!

  maandag 8 oktober 2007

  Geen file op de malediven

  Beeeuh, ik heb er weer 2 uur over gedaan om op mijn werk te geraken. Ik meen me te herinneren dat de watervliegtuigen op de Malediven nooit geen vertragingen hebben.

  Zet die boxen op en luister naar de soundtrack van onze vakantie. De tweede waterbungalow was de onze. Bye Bye Malediven ....

  zondag 7 oktober 2007

  Wittekerke Sri Lanka

  En toen herinnerde ik me de leuke televisie beelden die we in onze hotelkamer voorgeschoteld kregen. Heimwee!

  De gemiddelde Singalese videoclip is superfunky en lijkt uit een aflevering van superman te zijn geplukt. The matrix is er begot niets tegen.
  • Camerazooms waar je stil van wordt
  • flashbacks om u tegen te zeggen
  • stroboscoop van licht en beelden.
  You name it, they broadcast it.

  Om jullie een klein ideetje te geven toon ik hier een voorstukje van de plaatselijke Wittekerke, Thuis of The bold and the beautiful.

  vrijdag 5 oktober 2007

  Snorkelmans  Wat is het verschil tussen een strandvakantie a la playa in Benidorm en eentje op de Malediven? Ik zou het niet weten, ik ben nooit in Benidorm geweest. Maar ik gok dat je op de Malediven meer snorkelplezier zal hebben. De visjes die tussen je tenen zwemmen ontsnapten precies uit Finding Nemo.


  Aangezien onze kennis van de visjes zich enkel beperkt tot Nemo, Dori en Haai, waren we genoodzaakt om soms zelf gekke namen voor onze vriendjes te bedenken. Zo waren er volgens ons veel neusvissen, trompetters, gele maanvissen en nemo's aanwezig. And last but not least ... nen hoop kaka in de broek vissen (ne witte vis met in het midden een zwart cirkeltje op hun lijf).

  Scubadiven levert steeds maffe fotookes op. Snorkel in de mond en duikbril op de neus. Super schattig hoe Tinte snorkelt.  Mijn vrouwtje is al snorkelend steeds op haar hoede, want ze is een beetje bang van de visjes. Je weet immers nooit wat die sloebers van plan zijn.
  Zo schoot ze ne keer een meter boven water toen ik in haar billen kneep. Wat was ze blij dat het niet een haai maar haar lieve echtgenoot was.

  donderdag 4 oktober 2007

  Adam and Eve Adventure


  Voor één dag waanden we ons een beetje Adam en Eva. We zaten namelijk voor een hele dag op ons eigen eiland zonder enige vorm van luxe. Alhoewel. We voelden ons de koning te rijk. Ik had de eer om met een kei lekker ding de dag rond te maken. Tinte van haar kant moest het stellen met den dezen.


  Stel het je maar eens voor. Enkel het maagdelijk witte zandstrand, de schitterende zon in je ogen, de zee, enkele wuivende palmbomen, een zalige hangmat en .... 4 frigoboxen volgestouwd met eten. Genieten in het kwadraat dus.


  Op de koop toe hadden we het leuke gezelschap van een horde schelpkreeftjes, een familie struikklimmers (soort vogel), krabben en de visjes. Ja die dag staat voor eeuwig in onze geheugen gegrift.

  woensdag 3 oktober 2007

  Watervliegtuig

  Ons vervoer van Male naar ons hotel is per watertaxi. De vlucht neemt ongeveer 45 minuten in beslag. In hotel Chaaya Lagoon Hakura brengen we de laatste week van onze huwelijksreis door, dat belooft!


  Joepie, we mogen achter de piloot plaats nemen. Leuk om onze piloot bezig te zien in de cockpit. Op het gemakske komt hij aan op zijn slashkes, hij vliegt immers op blote voeten. Vervolgens zie ik hem meer bezig met zijnen iPod dan met de boordnavigatie. Hij typt nog een paar smskes naar het thuisfront en trekt wat spectaculaire foto's van een vakantie eiland net voor onze landing. Dat noem ik nu eens een relaxe werksfeer. Onze landing was overigens voortreffelijk. Niets op aan te merken.

  Gefascineerd kijken we naar de verschillende eilandjes die rustig onder ons voorbij schuiven. De meeste zijn voorzien van hun eigen hotel. Het is een echt schouwspel, de tijd vliegt voorbij. De eilandgroep dankt zijn naam aan de oorspronkelijke eilandbewoners, ze heetten het Male diven. Letterlijk vertaald is dat eilanden slinger. Als je de panoramabeelden bekijkt weet je waarom.

  Zing maar lekker mee:

  We zweven met een zucht
  daar boven in de lucht.

  We zitten zo gezellig in ons watervliegtuig.

  We konden alles zien,
  wel een eiland of negentien.
  leve ons water vliegmachie-hie-hien!

  Malediven

  Nee, we zijn niet verzopen in de Maldeviven. Het internet was daar gewoon een beetje te duur. Maar uitstel is geen afstel. Hier komt de reportage.


  De Malediven ademen vakantie uit. In elk hoekje schuilt wel een een potentiëel postkaartje. Het is hier warm, heel warm, het is hier mooi, heel mooi, het eten is hier lekker, heel lekker en last but not least het is hier leuk, heeeeel leuk. We hadden van ons leven niet verwacht dat het ZOOO mooi ging zijn.

  Het enigste nadeel van zo een afgezonderd droomeiland zijn de prijzen. Die zijn hier werkelijk retehoog, de hoteleigenaars hebben dan ook een monopolie. Een voorbeeldje:

  -"Wat denken jullie van een romantisch etentje op een dhoni-boot met zen tweetjes?"
  -"Klinkt wel leuk, kwanta costa?"
  -"Een luttele 300 dollarkes."
  -"Slik."

  Gelukkig zijn de cocktails hier wel drie keer zo lekker als thuis. Hoe komt dat toch?
  1. Het zicht aan de bar is adembenemend, iedereen staat met een glimlach op zijn gezicht van zijn verukkuluk brouwsel te slurpen.
  2. Goei barmannen die Tom Cruise gewijs mijnen heerlijke Blue island of Elephant kiss inschenken
  3. Het is All in moehhahaahahahahaa hehehe huh huh heheh .. allee gratis dus