woensdag 24 oktober 2007

Slimmer dan een kind nu op zondag


VT4 zendt sinds vorige week Slimmer dan een kind van 10 uit op zondag ipv. op donderdag. En speciaal voor de allerkleinsten onder ons om 17u 30. Joepie dan slapen ze nog niet! Ik gok dat de lagere kijkcijfers daar wel iets mee te maken zullen hebben.

De kritieken waren dan ook niet van de poes. Hier alvast samenraapsel van de reacties die ik las op de blogs van de Humo, Dag Allemaal en de Standaard:
VT4 nodigde in de eerste aflevering van slimmer dan een kind van 10 ne lapzwans uit. Hij vond het nodig om zijn vrijgezelle avond in de studio te vieren. En wat nog erger maakte is het feit dat die zatte klier naar huis ging met heel veel geld. Zonder ook maar iets af te weten van het Belgische koningshuis. We hopen dat zijn Tine morgen nee zegt.
Haleloeja. Wist de media dan niet dat deze quiz voornamelijk als amusementsprogramma bedoeld was? En niet als een cloon van de Canvas crack?

Gelukkig was het thuisfront milder voor de eerste kandidaat, ikke dus.

Rest: -"Trekt het u niet aan Frank, ge hebt uwe prijs toch binnen."
Ikke: -"Da's waar, driewerf hoera voor mij."

Men had goed moeten lachen met mijn fratsen. Het programma mocht wel wat sneller vooruit gaan. Acht of negen vragen stellen op 45 minuten is inderdaad niet altijd flitsende televisie. Natuurlijk was iedereen kweenie hoe content voor ons dat ik met zo een mooi bedrag naar huis kon gaan. De ideale start voor ons huwelijk. Keh-sjiiiiing ......

Wat zijn de vragen die het meest gesteld worden?
  • Zijde gij diene van .... ?
  • Ziet die Goedele er van dichtbij ook zo uit?
  • Hedde gij u geld al?
  • Wanneer gade ons traktere?
  • Hoe zat waarde gij?
  • Nog altijd BV?
Btw, hoe erg is het dat een kind ne volwassene een pint ziet leegdrinken?
Is dat nu zo een schande? Jawadde dadde, het lijkt er soms op dat Vlaanderen bevolkt is door een bende nonkel paterkes en tante nonnekes.

1 opmerking:

moes zei

hier quasi géén reactie, dan weet een mens ook meteen hoe laat het is; het is bon ton om 'te zwijgen' dan ook maar iets van kritiek te lossen
als amusementswaarde kon het toch tellen, voor een moeder van die lapzwans toch