vrijdag 31 oktober 2008

Spicy shiet

Wie een gerecht voor een ander kookt, maakt de keuken vuil. Dat spreekwoord kent iedereen. Maar ken je het deze al? Wie voor de eerste maal een gerecht uitprobeert, kan zich maar beter aan de basis ingrediënten houden. Creatieve brouwels worden meestal afgestraft.


Zo maakte Hot Tim vol overgave scampi diablos in eigen rosé-nat voor ons klaar. Maar in zijn jeugdige onwetendheid ging hij zwaar uit de bocht in zijn prachtig ingerichte keuken. Mister Hot Tim voegde naar eigen goeddunken extra cayennepeper en drie pepers aan het gerecht toe. Man, we hebben gezwoten tijdens dat maal. Hete lucht en pikante moppen vertellen was het enigste waartoe we nog in staat waren.

Zelfs de dag erna, tijdens mijn ochtendritueel, verliep alles verrassend vlot. Hasta la plasma, spicy shit!

woensdag 29 oktober 2008

Zon voor iedereen

Mijn lieve zusje is nu een dikke week geleden naar Zuid Amerika vertrokken. Het afscheid viel ons zwaar. Maar aan de joehoew-blog te zien, hebben de twee toeristas het er duidelijk naar hun zin.

Nog even een terugblik op hun afscheid.

Reisgezellinnen Saïdja en Judith poseren in hun reisplunje. Die bolletje zouden uitstekende protectie bieden tegen hitsige Mexicanen, Indianen, Antilianen, Peruanen en Brazilanen. Kortom alles wat ruimt op lianen. Het zou nog efficiënter werken dan als vrouw je snor of beenhaar te laten staan.


Soms is het pijnlijk zichtbaar hoe onze familie zijn emoties tracht te verschuilen achter een flinke dosis humor. Sander slaagt erin ons allemaal te doen lachen met een kopje koffie op zijn koppie.


Ook scoutsvriend Maarten was van de partij. Hij kwam rechtstreeks van een beestig feestje. Dat kon je zien én ruiken. Maarten zorgde voor een surrealistisch sfeertje en bracht een redelijk diepdroevig afscheidslied ten berde. Trouwens Maarten, die vlek van jou heeft verdacht veel weg van een zieke lever.

Hasta la pasta!

dinsdag 28 oktober 2008

Impliciete kilometers

Wanneer ben je klaar om een bepaalde verre afstand te lopen? Tedoeme, àlles boven de 15km is ver voor mij. Je zou je kunnen pastpinnen op ingewikkelde loopschema's. Maar met zo een drukke agenda als de onze is dat huilen met de pet op.

Toen hoorde ik over de methode van de impliciete kilometers.


Methode
Let op, deze methode gaat enkel op voor afstanden boven de 10km. Daar onder zijn er genoeg ander methodes beschikbaar. De methode is simpel. Je bepaalt een doelafstand en dat is het aantal impliciete kilometers die je moet lopen. Nu nog uitleggen hoe je een impliciete kilometer loopt en je kan eraan beginnen.
Elke afstand die je aflegt boven de ondergrens (doelafstand min 6) en onder de bovengrens (doelastand min 3) is impliciet. Je mag per loopbeurt maximaal 3 impliciete kilometers verzamelen. That's it.

Klein voorbeeld
Ik wil dolgraag de 20 van Brussel meehossen. De exacte aftand is iets langer, dus ik moet voor 21.5 km gaan. Die 21.5 is het aantal kilometers dat ik al trainend moet verzamelen. Ik loop elke keer afstanden tussen de 16.5(21,5 - 6) en de 18.5 km. Zo verzamel ik respectievelijk tussen de 1 en de 3 impliciete kilometers per training. Als je ze alle 21.5 verzameld hebt kan je aan de wedstrijd beginnen.

Wie doet er mee?

zondag 26 oktober 2008

Ons huis

Vanaf vandaag mag iedereen het weten. De moose stopte zijn bouwplannen in de vriezer omdat hij de kans had om het huisje van zijn moes over te kopen. Wat zou jij doen als je dit huisje ziet?


Wij vinden het alvast een heel mooi huis. Er zit een geweldig potentiëel in, om van de vele goede herinneringen maar te zwijgen.

Enkele van de vele pluspunten :
 • Gezellige indeling
 • Cederhouten voorkant
 • Vijf potentiële slaapkamers
 • Zonneterras
 • Grote tuin met tuinhuis, Rita en zwembad
 • Bevallige badkamer
 • Zolder, kelder, ruime parkeermogelijkheden
Oproep
Kom vanaf half januari ons een handje toesteken. Zo kan onze verhuis optimaal verlopen. Wie weet krijg je dan wel een uitnodiging voor onze nakende housewarming party! "Wij hebben er hartstikke veel zin in!".


woensdag 22 oktober 2008

Fiets mee naar Marrakech

Dat de moose avontuurlijke voorvaderen en moederen heeft, wisten jullie al. Onze pa mag in dat rijtje zeker niet ontbreken. Samen met zijn kook- en fietsbuddies hadden ze het geweldige plan om met de fiets door het Atlas gebergte te trekken. Hun einddoel : Marrakech!


Via een uitputtende fietstocht dwars door de Marrokaanse bergen lieten ze de lokale fauna een poepje ruiken (trekezels en kamelen). Hun tocht leidde hen over cols die nog hoger lagen dan de gemiddelde Mont Blanc.

Op deze loodzware fietstocht lagen de wegen er allesbehalve geasfalteerd bij. Weggespoelde bruggetjes, gigantische putten in de weg en overal keien en rotsblokken waren hun deel. Zelfs een zwaarbeschonken Flor zou zich hier niet wagen. Maar onze helden wel.


Ook het weer zat niet altijd mee. Ze zagen sneeuw, hagel, regen, brandende zon en zwarte sterren voor hun neus passeren. Sommige raakten onderkoeld, anderen hadden dorst en nog anderen kregen flanellen benen. Tja het hoorde er allemaal bij.

Gelukkig beschikte de oude knarren over echte rennersbenen, ne camion vol proviand, een jeep met fietsoplapgerief en een bezemwagen voor de slachtoffers. De thuisblijvers hadden ongelijk. Hoog tijd voor wat foto's.

U herkent mijne pa aan zijn groene pothelm, trendy oranje zonnebril en zijn stevige fietsbillen.


De jeeps zagen er wel stoer uit.


Papa (volledig rechts in beeld) is diep in het rood aan het gaan. Punten sprokkelen voor het bergklassement moet hij gedacht hebben.

zondag 19 oktober 2008

Diareos mossiklettos

Deze ochtend vertrok mijn gekke zusje op wereldtournee. We zijn haar met z'n allen gaan uitzwaaien en het afscheid deed pijn.

Saïdja stort zich samen met haar vriendinnetje in een hels avontuur. Twee blonde chicks die Latijns Amerika gaan doorkruisen op negen maanden tijd. Dat ruikt naar onvoorziene omstandigheden en nog geen klein beetje.

Gelukkig voor Saïdja heeft ze alle troeven in eigen handen. Ze is niet aan haar proefstuk toe op het vlak van hete vuren. Ooit bouwde ze mee aan een schooltje in Oeganda en later onderzocht ze krabben in Zuid-Afrika voor haar thesis. Latijns Amerika is een logische volgende stap in haar leuke leventje.

Toch houden we ons hart vast dat ze, zoals altijd, steeds op haar pootjes terecht zal komen. Want ze laat ons toch een beetje achter met een rugzak vol twijfels.


Zuid Amerika is ruwer, onveiliger en verder weg. Op de koop toe zijn ze van plan om ginds 2 brommers te kopen. Met de brommer Ché Guevarra achterna: "diareos mossikletta's". Saïdja is trouwens de enigste met een geldig mottorrijbewijs, maar dat is naar het schijnt geen probleem ;).

Saidja, gekke zus, geniet van je reis, maar zijt godverdorie pokke voorzichtig.
Dikke kussen gekkie! Joehoew! Ik zal je blog zeker volgen.

donderdag 16 oktober 2008

Ikea goed idee

Om onze slabakkende economie uit het slop te halen komt the moose met de oplossing. Dat consumentenvertrouwen moet terug de hoogte is en rap. Consumeren is de boodschap, geld moet rollen.

Daarom denken we erover om ons een tweede wagen aan te schaffen. Bij de Ikea zag ik een heel aantrekkelijke aanbieding. De sleutel kreeg je er gratis bij.

Ikea car deal

woensdag 15 oktober 2008

Doe mee aan blog action day over armoede

Het is vandaag Blog Action day met als doel zoveel mogelijk bloggers en podcasters op één dag over hetzelfde onderwerp te laten posten om alzo het bewustzijn te verhogen. Dit jaar is dat onderwerp "Armoede".

ArmoedezaaierSteun Fortis
Zouden we die arme banken niet steunen? Hoe kunnen ze anders woekerwinsten maken op onze kap? Gelukkig voor hen springt de regering voor hen in de bres. Ze betaalt met ons belastingsgeld de oprotpremies van de falende big bank bosses. Grmbl.

Steun Lidl
Of steunen we de madammen die bedelen aan de karreketjes van de Lidl? Om mijn geweten te sussen krijgen die soms mijn wisselgeld en ik krijg dan altijd ne glimlach van hier tot aan de parking terug. Ik hoorde het gisteren nog op de radio :"Ne goeien daad in uw eigen straat kan nooit geen kwaad kameraad".

Steun ons
Maar nu nog vele vele erger. Met het uitblijven van de verkoop van onze grond beginnen wij er zelfs een beetje zenuwachtig bij te lopen. Als die niet snel verkocht geraakt zullen ook wij zwarte sneeuw zien. Ooit al eens de tarieven van een overbruggingskrediet of persoonlijke lening bekeken? Absoluut gene kattepis. Steun de armen van geest, koop onze grond!

Moraal
Wat is de boodschap van dit hele verhaal? Armoede is een regelrechte schande, zeker voor mensen die er zelf last van hebben. Draag je steentje bij, alles helpt. Al is het gewoon maar het feit dat je iets schrijft over het onderwerp ;)

dinsdag 14 oktober 2008

Dwars door Hasselt

Afgelopen zondag verlegde deze superatleet nogmaals zijn grenzen. Met als voorlopig einddoel de 21,5 km van Brussel, zocht ik naar een goede tussenstap. De loopwedstrijd 15 km dwars door Hasselt kwam als geroepen.

Samen met 4000 andere lopers liep ik de heroïsche afstand van 15 km! En neen hoor, ik deed dat niet op mijn dooie gemakske.

The moose liep mee aan de 15 km dwars door Hasselt
 • Looptijd: 1 uur 12 minuten en 40 seconden
 • Temp > 20
 • Gemiddelde hartslag: 184
 • Max hartslag 194
 • Gemiddelde snelheid 12.38
 • Plaats : 999ste
 • Vrouwen voor mij : 48
 • Buiknr 4501

vrijdag 10 oktober 2008

Kamperen in eigen hof

Maak kennis met de geweldige sta-caravan die de tuin van ons toekomstige huisje opfleurt. Haar naam is Rita de duinfee.

Als je hiermee op een camping zou gaan staan heb je gegarandeerd de aandacht van allemaal jaloerse strandjutters. Ras kampeerders merken trouwens op dat dit een heus racemodel is. Kijk maar naar de viper streep. In een niet zo ver verleden won onze camper nog de 17 daagse van camping Kosmos.


De goede looks en de comfortabiliteit ten spijt is er toch een klein probleem. De groene viper streep vloekt nameijkl ongelofelijk met onze beukenhaag. Vandaar dat we hem voor een prikje van de hand willen doen.

Wie koopt ons Rita?

woensdag 8 oktober 2008

Peter Van de Veire undercover

Sommigen hadden het misschien al opgemerkt. Tegenwoordig luisteren we naar Tomas de snoeper in de ochtendshow van Brudio Stussel. Aandachtsanker Peter Van de Veire is nergens meer te bespeuren.

Groot was mijn verbazing toen ik hem spotte op MTV tijdens een aflevering van Tila Tequila's shot at love. Tila is een bimbo die niet kan kiezen tussen de herenliefde en de vrouwenliefde.

Peter deed undercover, maar iets te overtuigend mee als vrouw, onder de naam Dani. Peter Van De Veire met tetten, het was toch eventjes wennen.
Pssssst, ik heb van horen zeggen dat Tomas de snoeper meedoet aan de castings van seizoen 3

vrijdag 3 oktober 2008

Hasta luego

Yolan, mijn kleine blogbroerder, legt de lat hoog op zijn blog. Hij schrijft tijdens zijn jaar als uitwisselingsstudent, over de scherpe en de minder scherpe kantjes van Argentinië. En hij doet dat goed.

Volledig in zijn eigen spirituele stijl vergeleek hij het Argentijnse onderwijs tegenover het Belgische. Hij zit op een privéschool in Buenos Aires dus hij kan het weten. Via zijn klasgenoten ontdekte hij de opvolger van de salsa.

Voorts introduceerde hij een Europese fotografische techniek bij de Zuid-Amerikaanders en bezocht het Argentijnse Lourdes. Op mijn verzoek deed hij experimenten omtrent de invloed van het aard-magnetisme op de stroming van het water. Mijn hypothese werd bevestigd.

Yolan doe zo voort,
hasta luego!

donderdag 2 oktober 2008

Little britain USA

Het vierde seizoen van Little Britain belooft weer spetterpoep! Ze introduceren Mark & Bob. Twee goed uit de kluiten gewassen gymbuddies die heel lief zijn voor elkaar. Kijk naar het filmpje hoe goed ze hun bedprestaties bestoefen.

Ne fatzo met een sixpack, hoe geniaal is dat? Niet geschikt voor homofoben.

gymbuddies Little Britain (YouTube)(bron)