donderdag 8 november 2007

World usability day was fun

De Human Interface Group nodigde ons uit op World Usability Day te Technopolis. Het beloofde een leuke bedoening worden, de gebruiker stond immers centraal. Vaak vergeten doelgroepen zoals de kids en de oudjes werden extra verwend. Onze partner en kindjes mochten gratis Technopolis bezoeken.

De senioren zeggen awoe tegen de digitale kloof! Stem daarom voor de Digi Awards 2007. Een prijs die moderne toestellen in de kijker zet, die de digitale kloof kleiner proberen te maken. De genomineerden zijn een gsm, een weerstation, een webcam, een iPod Nano, en een GPS toestel. Spijtig genoeg vond ik geen link naar dit gebeuren.

De kids kregen niet de kans om zich te vervelen. Er was een te groot aanbod aan animatie voorzien. Kies maar uit : Technopolis, goochelaar, Pipo de clown met zijn mega ballonnen, Nintendo Wii stand, enz.

Wij
Ook de usability specialisten en interaction designers bleven niet in de kou staan. We hoorden enkele sprekers over usability uitwijden.

Maar wat was er ook bij ...
  • lachen en grollen met een improvisatie theater
  • genieten van een goochelaar
  • experimenteren met een Nintendo Wii
  • kwijlen op the time machine van de nieuwe Mac Leopard
  • een live gebruikerstest observeren
  • eten en drinken (goede schuimwijn, de chocolade rivier, lekkere hapjes.)
Usability moet duidelijk weer fun worden.

Groetjes aan de mannen van anysurfer! Wie had er nu gedacht dat Bart (blind) minder ging smossen met zijn hapjes dan den deze?

2 opmerkingen:

Janus zei

Pffft, ik wil ook met een Wii spelen...

jim zei

Projecten zijn des duivels als ge daardoor niet naar de World Usability Day kunt gaan. Ik had u zelfs nog een tweede chocoladefontein gegund.

De "we'll meet again" zal voor een ander keertje zijn.