zondag 4 mei 2008

Met de Bongo bon naar Chimay


Voor onze eerste 10 jaar samen ruilden we weer een Bongo bon in. We kozen voor een zalig natuurweekend in de buurt van Chimay. Door onze wispelturige GPS reden we per ongeluk dwars door de binnenstad van Charleroi. Jullie hebben trouwens allemaal de groeten van de plaatselijke maffia.

Toen het landschap landelijker werd, merkte Tinte iets vreemd op :

-"Amaai, die koeien hebben nogal volle uiers!"

Nadat we arriveerden in Domaine de la Carrauterie, leidde de gastvrouw ons naar onze geweldige kamer. Deze droeg de naam zon van het Oosten, maar in het Frans klinkt dat natuurlijk vele chiquer. Om de sfeer te bevorderen hingen er slashkes, lampionnen en buikkdansgerief aan de muren. Ook het bed kon wel eens afkomstig zijn uit een ver Oosters paleis.

We plonsten in het openlucht zwembad en relaxten in de Joerd. Een openlucht zwembad? Ja, maar wel met bijhorende serre, zwemworsten en ligstoeltjes. Een heuse joerd? Ja, ook wel een Mongoolse ger genoemd. Dat is niets minder dan een ronde tent waar Mongolen in leven. Deze joerd werd volgens mij speciaal overgevlogen door iemand van de Peking Express crew.


Daarna bezochten we het centrum van Chimay. Eerst deden we een fikse, elf kilometer lange wandeling rond het meer. En daarna dronk ik ne goeie Blonde Chimay om het af te leren. Als afsluiter zondigden we tegenover de toeristencode en zijn we ne Chinees gaan steken.

4 opmerkingen:

veerle zei

Leuk, he, die Bongo-bons. De plek die jullie uitgekozen hebben ziet er trouwens ook leuk uit.
En proficiat voor jullie 10 jaar!

Frank zei

Bedankt veerle, het is indeed een aanraderke.

Georgina zei

Dikke proficiat en amai, dat zag er leuk uit!

Evelien zei

10 jaar samen? Amai zeg, zo jong en al zo lang samen. Mooi. :) Proficiat ook. :)