zaterdag 15 december 2007

Javapolis

Metropolis Antwerpen wordt één keer per jaar omgetoverd tot Javapolis, de natte droom voor java minnend Vlaanderen. Vijf dagen aan een stuk komen alle onderwerpen over Java aan het woord. Ik kon daar natuurlijk niet ontbreken, je leert hier altijd wel iets bij.

Javapolis is redelijk uit haar voegen aan het barsten. Er heert altijd een speciaal sfeertje, zeker als je 3000 geeks bij elkaar zet.

Javapolis is één van de weinige conferenties in België waar er langere files aan de mannentoiletten staan, dan aan de toiletten van de vrouwtjes.
Wie zou er winnen met touwtrekken? 20 javavrouwtjes tegen 3000 java geeks? Wij natuurlijk!


Wie kom je hier zoal tegen?
  • Mister moosability
  • Java mannen, kleine ventjes te herkennen aan hun ronde brilletjes, hunnen baard, hunnen staart en hunnen lange zwarte jas
  • Prinses Lea, te bezichtigen aan de Oracle stand
  • De uitvinders van Java
  • The big chiefs van Google
  • Nen troep Russen uit Rusland
  • Ollanders uit Holland
Btw, ik ben vanaf nu de trotse eigenaar van een ûber coole Google gadget : een stroboscopische google pin. Geweldig toch? Al mijn collega's zijn stikjaloers.

Een aanrader :
A Kanban System for Software(David J. Anderson)
Deze spreker heeft me echt kunnen overtuigen. Kanban is een interessante techniek om software mee te ontwikkelen. Het vindt zijn oorsprong in het verre Japan. Daar gebruiken ze het systeem om het aantal bezoekers in hun nationale parken te beperken.

Kanban zorgt ervoor dat in elke fase van softwareontwikkeling het aantal stukken werk beperkt wordt. Zo blijft de doorstroming verzekerd en voorkom je bottlenecks. Het grote voordeel is dat het zelfregulerend zou werken.

Meer info over kanban in actie.

1 opmerking:

teleurgestelde lezer zei

Nou moe, geen foto of filmpie van Mr. Moosability mét zijn google pin naast princess Lea?