zondag 23 september 2007

Dag 6: Two for tea

Vandaag ontdekken we de natuur van Sri Lanka. We rijden 7 uurtjes rond en zien watervallen, theeplantages, oude Engelse herenhuizen en prachtige landschappen.

Als eerste bezoeken we de watervallen. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op.


Vervolgens rijden we langs de uitgestrekte theeplantages. Wisten jullie trouwens al dat thee niet aan struiken groeit, maar aan bomen? Ze snoeien die bomen gewoon zo hard dat de blaadjes makkelijker te plukken zijn. De theeplukkers stoppen niet voor een beetje regen, ze hebben hunnen KW steeds mee.


Daarna komem we aan in Nuwara Eliya. Deze stad is met zijn 1980 meter de hoogst gelegen stad van Sri Lanka. In de volksmond noemt men dit the city of light of de stad in de wolken. Hier komen naast veel toeristen ook veel eilandbewoners op vakantie.


We bezoeken de lokale markt van Nuwara Elyia. De gids vertelt over alle soorten fruit en groenten die uit de jungle afkomstig zijn. Jackfruit, paksoi, mango's, rode bananen (zeer lekker overigens) en mega komkommers van meer dan ne meter lang.


Plots zie ik nen bussel bladeren die ze te koop aanbieden. Het blijkt dat ik de lokale goedkope drug ontdekt heb, die gebruikt wordt door de theeplukkers. Het zijn grote groene bladeren, die je moet eten met een nootje, een rood smeersel, en kauwtabak.
-"It gives you hot ears" zegt onze gids.
Den deze moet natuurlijk is proeven met alle gevolgen van dien. Rode tong en rode tanden. Twas geen zicht zoals u ziet.

5 opmerkingen:

Jef zei

Al maar goed dat uwen usb kapot is, want anders stond ge nu met rode tong en tanden op't internet ;-)

Keileuk dat we op deze manier van jullie reis mogen meegenieten! We wouden ondertussen allemaal dat we met Tine getrouwd waren ;-p

Amuseert ullie daar nog!!

janus zei

Ik denk dat er wel wat meer rood zag dan de tong en tanden.
We zullen die foto's thuis wel onder onze neus geduwd krijgen, usb of geen usb, willen of niet...

moes zei

tof dat we kunnen meegenieten van jullie avonturen - en ja, we hebben zelfs 3 dagen zon gehad in den Belgique!- maar wij beginnen ons wel stilaan af te vragen of jullie ooit nog huiswaarts willen keren, met of zonder rode billen
have fun 4 tien!
veel liefs

janus zei

Voor de ongeduldigen,
er is gisteravond een SMS van de Malediven tot hier geraakt en dat zegt het volgende:
"Goed aangekomen op malediven. No internet. Tis hier prachtig, juist een droom. Tot oktober happy birthday"
(bovengetekende was jarig :-))

moes zei

nog een paar keer slapen...