donderdag 20 september 2007

Dag 3: lion day


Vandaag trekken we naar Polunaruwa. Dit is de tweede koningstad en is dat voor 200 jaar geweest (11-13 eeuw). Daarna werden ze verjaagd en verdreven door 'de indringers'. Later is deze stad opgevist door de Engelsen. Het was helemaal overwoekerd door de jungle. Gelukkig zijn en nog dingen intact gebleven en de restauraties zijn goed gelukt.
In een notendop: museum, ruines, verkopers verschalken, prachtige warme wandeling door monikkendomein, mega Budha beeld,... Net voor de lunch kwamen we weer op unesco erfgoed terecht. Daar zagen we Budha in 4 fasen: mediterend, stervend, ...
De stervende Budha (14 meter lang) is te herkennen aan zijn voeten. Gelijk voeten betekend slapend, ongelijke betekent stervend, zijn ziel is weg. Een leuk masker en Shiva beeld gekocht in de staatshoutsnijderijwinkel (wat een lang woord).


In de namiddag trokken we naar Sigiriya, aka de leeuwenrots. Een heuse berg van 200 meter hoog, die we helemaal beklommen hebben. Hier hoort weer een verhaaltje bij over een machtige koning met zijn concubinnes, lees: mega harem. De fresco's van de wolkenmeisjes spreken nog steeds boekdelen. Het komt erop neer dat de rechtmatige erfgenaam het kasteel van de halfbloed met de rots gelijk maakte. Gedaan met de mega leeuw. Weer aan de Engelsen om dit alles te herontdekken.


PS: de laatste 4 posts hebben we schnell moeten makem dus helaas niet veel fotootjes... Maybe later

3 opmerkingen:

janus zei

Hmmm, stond dat steentje waar Tinte naast wijst ook niet op een der trouwtafels (fotogewijs weliswaar)?

Sara zei

Hey!
Ik zie dat jullie het daar ook ongelofelijk goed hebben... geniet ervan!
Dikke kussen from Mexico!

ced & cyn zei

salut, les chanceux...
nous, on a retrouvé notre froide petite belgique...
on espère vous revoir bientot...
et profitez bien !!!