zaterdag 22 september 2007

Dag 4: van Habarana naar Kandy


Deze morgen werden we gewekt door de apen die op ons dak zaten. Gezelligheid troef.

Vandaag ruilen we het mooie Habarana Village in voor het eveneens mooie Kandy Citadel. We trekken dus richting Kandy, een van de grotere Singalese steden, in het hart van Sri Lanka.

Onze eerste stop is Dambulla, The Royal Rock Temple. Op 150m hoogte bevinden zich enkele grotten vol met Boeddha’s. Je vindt er onder andere een 15m lange, uit de rots gehouwen beeld van een stervende Boedhha. The locals brengen bloemen mee als offer. Een beetje verder konden we zien wat het lot is van deze bloemen: monkey food!


Daarna zijn we naar een kruidentuin geweest. Wat hadden ze daar? Cacao, curry, gember, chilli, vanille, kruidnagel, cocaine, citronella, kaneel, wonderolie, sandelwood,… You name it, the got it! Dit hoort allemaal thuis in het plaatje van Ayurveda, natuurlijke medicijnen. We kregen er ook een massage en daarna konden we in de shop (dure) Ayurvedische drankjes en zalfjes kopen.

We bewoeken ook een Hindu tempel, te herkennen aan zijn overvloed aan kleuren en beeldjes, op het kitcherige af.

In een fabriekje leren ze ons de geheimen van Batik. (niet aan ons besteed)

Ons nieuwe hotel ligt aan de oevers van de langste rivier van Sri Lanka: Mahaweli. Na een korte rust vertrekken we naar een heus dans en zangspektakel. We zien de Kandy dansers en danseressen het beste van zichzelf geven. Daarna trappelen ze nog even op hete kolen. Je kent dat wel.

1 opmerking:

janus zei

Sexy times!
Ik weet al welke foto Frank's collega's dagelijks gaan kunnen bewonderen op zijn bureau.