donderdag 20 september 2007

Dag 2: Monkey day!


Vandaag zijn we in de voormiddag na Anuradhapura geweest. Dit was de eerste koningstad. Eerst zijn we langs een kunstmatig meer geweest. Prachtige waterbuffels overigens.

We maakten kennis met onze eerste Stupa's. Dat is een begraafplaats van de koning. Hoe machtiger de koning, hoe groter de Stupa. Met de bakstenen van deze stupa kan je trouwens 8000 huizen bouwen. Niemand weet wat erin zit en ze willen dit ook zo houden.

Daarna zijn we naar de Heilige boom (Bhodiboom) geweest. Dit is de boom waar Budha zijn verlichting vond en waar hij Budha werd. De oorspronkelijke boom heeft het ondertussen al niet meer overleefd, maar gelukkig planten ze stelselmatig nieuwe stekjes. Kijk vooral naar de vrome rokdragende man.

Langs de weg zit het vol, maar dan echt vol met apen! Grote dikke en stinkende!
Op weg naar de boom wordt je trouwens zeer grondig gefouilleerd. De Tamil Tijgers zijn nooit veraf...

In de namiddag maken we een heuse rit op een olifant! 2 uur plezier op de nek en rug van deze mastodont. Haar naam was Manaka. Ze luisterde wel niet zo goed. Teha betekent ju, rechtendeure dus. Wist je trouwens dat een olifant 250 kilo eet op een dag? En dat ze 4 uur moeten baden om af te koelen?

3 opmerkingen:

Evangeline zei

Wel sexy, zo'n rok, Frank!

moes zei

een sarong, niet? Breng eentje mee naar huis voor de verkleedkoffer, je zus en broer zullen in hun nopjes zijn!

janus zei

Is die aap zijn gevoeg aan het doen of voegt hij zich gewoon?
Zelfde vraag voor de olifant!