vrijdag 9 maart 2012

Gitaar shoppen

Ik speel al een jaar Lidl-gitaar en gelukkig heeft een van mijn stemmechanieken het begeven. Hoog tijd voor nieuw gerief, binnenkort ben ik toch jarig. Als money geen issue is, is een goede gitaar kopen heel gemakkelijk. Gewoon veel poen boven halen en de musicshop solfert u wel op met een prachtexemplaar van een gitaar. Zo eentje waar Milow zelfs van zou zeggen, miljaar wat een gitaar. Indien je toch wel een beetje op je centen moet letten, dan moet je je huiswerk goed maken.
  • Elektrisch of akoestisch?
  • Klassiek, western of folk?
  • Dreadnote, jumbo of cutway?
  • Chinees, Amerikaans of Canadees?
  • Triplex of solid wood?
Walter van de shop verklapte me dat vakmanschap vooral te vinden is in de USA of Canada. In Azië zijn ze goedkoop, maar die gitaren klinken minder, ze resoneren niet optimaal. De Chinoezels gebruiken halfgedroogd hout van minderwaardig hout,  en na 4 jaar is die gitaar naar de haaien. Ja, in de shop kunnen ze het wel uitleggen ze.

Ik ben dan gegaan voor elektro akoestisch. Een akoestische gitaar met een voorversterker en stemapparaat in. Semi akoestisch is feitelijk een elektrische gitaar waar je ook zonder een versterker wat rommelklank uit kan krijgen, maar dat is niet de sound van da Moose. Seagull S6 Original Q1 it is baby. Ik ben maar 150% boven het budget gegaan, maar ze klinkt 200% beter dan gepland ;) Nu zorgen dat de investering opbrengt, want hoe meer je erop speelt, hoe beter ze gaat klinken.

2 opmerkingen:

[muggenbeet] zei

amai, wat een aankoop. Zoiets moois heb ik niet in huis. veel speelplezier Frank, en verwittig me als je cd klaar is.

Frank zei

Zal ik zeker doen! Zo een vaart zal het wel niet lopen. Alhoewel, de Schuur heeft me al proberen boeken ;-)