dinsdag 14 februari 2012

Voorjaarsmarathon

Een jaar start je met goed voornemens. En bestaat er een beter voornemen dan een marathon lopen? Ik denk het niet. Maar een marathon in het voorjaar lopen is toch weer anders. Ander loopgerief, gladdere wegen, geen running buddies, sneeuwballen, regen, hagel ... het hoort er allemaal bij.

En dan kiezen welke marathon het gaat worden. Blijkbaar zijn de meeste voorjaarsmarathons zo populair in het buitenland dat ze al bijna een jaar op voorhand volboekt zijn.


Parijs en London "here we stay home baby" is het motto. Mijn Belgische marathon mogelijkheden waren ook beperkt. Het was kiezen tussen diene van Antwerpen of diene van Lier.

Lier viel al direct af omdat ze daar 3 rondjes lopen. Ik vind Lier een mooie stad, maar ik heb echt geen zin om 3 keer Lier centrum te bezichtigen. Marathon van Antwerpen dan maar? Lekker plat en maar 1 nadeel, vol Antwerpenaren ;-).

Toen hoorde ik via een collega van Tine, dat de marathon van Rotterdam ook niet zo ver was en best wel wat volk op de been bracht. Met meer dan negenhonderd duizend toeschouwers die dag is dit het grootste evenement van Nederland. Sfeer verzekerd! Op 15 april zit ik in Rotterdam met mijn supporterend vrouwke. Wish me luck or a good training.

1 opmerking:

Gamine zei

I wish you all the luck en ook veel rust
je moes