zaterdag 18 juni 2011

Overdek eens een zwembad

Uit veiligheidsheidsoverwegingen kochten we een huisje voor over ons zwembad. De mogelijkheden waren beperkt, omdat het onze uit de grond steekt en ovaal is. Dan maar lekker beton rond gieten en recht maken moeten we gedachten hebben. Maar hoe doe je dat?

 
Graven natuurlijk. Dankzij de Powerpoint van Roel, burgerlijk ingenieur met tonnen prakijk ervaring en de gouden raad en bijstand van het ouderlijk gezag, wisten we hoe er aan te beginnen. Voor een bekisting heb je hout, plastiek, paalkes, hamers, kettingzagen, beitels en veel tijd nodig. Nadien met den beton, vooral veel volk.
 
Een paar tips
  • Koop echte bekistingspanelen, die blijven recht ,no matter what. Altijd handig als het de bedoeling is een recht zwembad neer te poten.
  • Zet genoeg paaltjes, zeker als je niet voor de echte bekistingspanelen bent gegaan, dan trekken de panelen minder krom.
  • Graaf niet te diep, dat bespaart cement en raak je minder leidingen.
  • De plastiek tussen de boordsteen en beton achteraf pas verwijderen, dat geeft mooiere overgangen.
  • De plastiek langs het hout, laag en snel afsnijden, dat geeft een mooiere structuur langs de zijkant.


Al bij al stond ons bekisting zo pas als water. Enkel de planken gaven wat de indruk eerder fan te zijn van golven dan van recht door zee. 3 kuub beton, en heel veel ijzeren staven later was het zover, de basis voor het zwembad overkapping was klaar.De mannen van abrideal deden de rest op een voormiddagsken. Het resultaat mag er zijn. Nu is het zwemmen geblazen.

3 opmerkingen:

Walter zei

Properkes

Leen... zei

wanneer mag Omi eens komen zwemmen?

sander zei

wanneer mag peter sander is kome zwemme?
en warmt het sneller op nu?