zondag 12 juni 2011

Het geheim van een geslaagde vrijgezelle

Een vrijgezelle organiseren lijkt poep simpel. Maar...
Het is verbazingwekkend hoe weinig mensen reageren op email, telefoons, smssen, facebook berichten, doodle invitaties en andere communicatie pogingen.

Meedoen is meestal geen probleem, maar gewoon laten weten wanneer ze kunnen, of wat we zouden kunnen doen, is een ander paar mouwen. Gelukkig dat ze mij nog hebben. De Moose zuigt een vrijgezelle dagje in 1, 2, 3 uit zijn duim. En ik zal jullie mijn succesformule verklappen!


Het geheim voor een geslaagde vrijgezelle 
 • Zoek een concept
 • Kies de datum
 • Puntjes op de i zetten

Het concept
Een vrijgezelle zonder een concept is maar platte stoelgang. De organisator van de vrijgezelle en eventueel de andere vrijgezelle beantwoorden een paar vraagjes. Met deze gegevens heb je het ideale startpunt om een geweldige vrijgezelle te organiseren.
 1. Hoe ken je de vrijgezel?
 2. Wat is dat voor een persoon? 
 3. Wat weten jullie van hem?
 4. Wat zijn z'n hobby's of passies?
Voorbeeld:
Ik ken Jos via het school, hij stond altijd in de strafstudie. Jos kon geen gezag aanvaarden, nog steeds niet. Hij ging graag naar festivals en op reis met de tent naar Oost Europa. Maar momenteel heeft hij enkel nog oog voor zijn hondjes, zijn vrouw en zijn garageband. In die volgorde

Concept : Discipline met leiband? Of festivalletje doen en dan kamperen?

Als 2 a 3 man deze vraagje beantwoorden,  heb je zeker voldoende materiaal voor een thema, of een knal activiteit. Voorbeeld Steven Zwet : De pope is dope, dan squashen en afsluiten op carnaval Halle als non.

De sexy nonnekes op carnaval Halle 2011 op de vrijgezelle van Steven Zwet.
Kies de datum
Zorg dat je weet wie de andere vrijgezelle zijn en begin zo snel mogelijk met een datum vast te pinnen. Zo kan er zo veel mogelijk volk mee. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Soms kan het geen kwaad om te zien of de vrijgezel zelf kan ;)

Een paar dagen voorstellen en ...
 • 1 per 1 iedereen opbellen
 • mailtjes naar iedereen sturen
 • geheime facebook groep opstellen en daar discussiëren
 • doodle opstarten (mijn favoriet)  

Puntjes op de i zetten
Nu je een concept en een datum hebt kan het niet meer stuk. De dag of avond volsteken met spitsvondigheden is de boodschap. Nog enkele tips.

Pas je aan als blijkt dat de rest het anders ziet, niet mee kan of niet kan zwemmen. Maak checklists, zoek opdrachten, zoek een startuur,  zorg voor vervoer of een bob, maak afspraken en amuseer je te pletter.
Klaar, feesten maar!

2 opmerkingen:

Leen... zei

hé, tuitendelippennon,
ken ik u ergens von?

Frank zei

ha jaaaa, ge komt bij mij altijd te biecht