zondag 14 september 2008

Port Zélande bespreking

We vierden onze katoenen huwelijksverjaardag in Port Zélande. Test aankoop gaf me de opdracht om dit nieuwe park van Centerparcs te bespreken. Dit aanbod kon ik natuurlijk niet weigeren.


Ligging
Port Zélande ligt vlak aan de haven, het is er hartstikke gezellig vertoeven. Alles ligt er op wandelsafstand, want het park is niet zo groot.
Het grote pluspunt van Port Zélande is dat ook nog eens op een boogscheet van het strand ligt. We konden dus genieten van fijne wandelingen door de duinen of over het strand. Ook het weer werkte niet tegen. Mijn redderslijf is van kop tot teen gebronst, dat was al van vorige winter geleden.

Bungalows
De bungalows zien er uit als kleine visserhuisjes met pasteltinten, het heeft wel iets. De meeste huisjes hebben een tweede verdieping, dus er is plaats met hopen. Als je zoals ons gaat voor de luxe versie, krijg je er zelfs een afwasmachine en een sauna bij. Gezwoten dat wij hebben, mijn handdoek stinkt er nog van.

Het zwembad
Het zwembad vond ik maar matig naar centerparcs maatstaven. Het water is wel warm genoeg in alle baden. Voor kleine kindjes zou dit een plus zijn.

Vooral de (wild)waterbaan viel tegen. Verwacht je vooral niet aan de stroomversnellingen die we kennen van Hengelhoef. Deze waterbaan gaat pokke traag. En toch duiken er overal onverwachte bulten op, zodat verwondingen gauw optreden. Dat been naaien ze er volgende week weer aan.

Gelukkig maakt de power tunnel veel goed. Deze doldwaze attractie is de topper van de aquadome. Met een rubberen band omhoog gespoten worden, betekende voor mijn mooie vrouwtje het summum van de vakantie. Zo luid gilt ze zelfs bij mij niet.

Activiteiten
Naast het zwembad waren er voldoende andere activiteiten aanwezig. Ik denk dan aan klimmen, mountainbiken, raften, fietsen, vliegeren, bowlen, kanovaren, midgetgolf (zalig woord), tennissen en badminton. Je moet hier ferm je best doen om je in het park te kunnen vervelen.

Eindbeoordeling
Park Zélande was een hele leuke ervaring. Toffe ruime bungalows, een prachtig park op een geweldige locatie. Alleen het zwembad krijgt van mij niet de topscore. Ik geef het daarom een dikke 9 op 10.

3 opmerkingen:

moes zei

tja, en als het dan nog op een boogscheet van... ligt, kan het niet stuk natuurlijk : )

SARAenDANIEL zei

Ziet er mooi uit! Nog eens proficiat met jullie van-katoen-geverij!

Tinte zei

wanneer gaan we terug? :-)