zondag 1 november 2009

Toevalig of niet?

Hebben sommige mensen gewoon meer geluk, of staan ze gewoon meer open voor kansen? Is dat dan toevallig of niet? Is niet elke tegenslag, het begin van een nieuwe kans? Geluk moet je afdwingen? Ben ik aan het raaskallen?

Wie het toeval of noodlot volledig buiten sluit, leidt een saai en rigide leventje. Zonder toevalligheden kan er geen vooruitgang zijn. Ik moet toegeven dat bijna elke grote gebeurtenis in mijn leven, het gevolg was van een reeks onvoorspelbare momenten. Geen totale chaos, maar ook geen voorspelbare situatie. Ja zeggen werkt.


Een verhelderend voorbeeld.Tine en ik gaan met vrienden op reis aan de Belgische kust. We worden gespot door VT4. Voor je het weet, heeft VT4 een nieuwe topkandidaat voor zijn allernieuwste tv programma: Slimmer dan een kind. Het programma flopt, maar zijn eerste topkandidaat gaat er met veel te veel poen vandoor. Dat was nooit gebeurd moest de moose nee hebben gezegd op den dijk, of erger, als hij lekker thuis had willen zitten, ipv naar zee te trippen.

Geen opmerkingen: