dinsdag 30 december 2008

Zuurtjes

Het is verschrikkelijk als je in het toilet van het station (ja, je kon niet anders, want je hebt iets gegeten waar je darmen van gisten en je wou dát je vrienden met hun moderne en dus deurloze loft-toilet niet aandoen) je kont wil afvegen en er geen toiletpapier meer is.

Het is uitermate vervelend als je net propere sokken hebt aangetrokken en dat je dan in de badkamer in iets nats gaat staan (filmpie van 1:56 tot 2:45).

Het is degoutant dat je een veiling om te gastbloggen op The Real Moosability wint met een schamel bod van vijfentwintig euro.

Jimability was dan ook geheel uit mijn lood geslagen, van mijn melk en mijne kabas toen Mister Moose mij liet weten dat de Music 4 Life actie al voorbij was, maar dat ik toch mocht bloggen, een ander goed doel steunend.

Aan jullie lezers vragen wij dan ook welk goed doel het moet worden:
  • Het Micha Mara steunfonds
  • De LLLLLL, ofte: Laat Laura Lynn in Las Vegas (dead or aLive) Liga
  • Bijdrage om Wilfried M., Miet S. en hun kroostrijkheid weer naar Eurodisney te sturen
  • Ijspriem als kerstcadeau aan de Vlaamse Overheid om België te splitsen
  • Een tang als kerstcadeau aan de Belgische Overheid om België bijeen te houden
  • Eigen suggestie (iets originelers dan mijne eigen zak)
Maar vooral, steun zelf ook nog eens dat goede doel, want eerlijk gezegd Music 4 Life was een lachertje.  Het heeft 3 503 246 euro opgebracht.  En dat dat 200 000 euro meer is dan vorig jaar, en dat we in een financiële crisis zitten en dat de Vlaming tegen alle verwachtingen in helemaal niet verzuurd is en dat Sofie, Thomas en Siska ons op de radio om het half uur daarvoor bedanken tot aan oudejaar en dat ikzelf ook gesmst heb en geboden op plaatjes, dat allemaal kan wel allemaal goed zijn.  Maar: drie miljoen en ene half, terwijl we met 6 miljoen Vlamingen zijn?  Dat betekent iets meer dan een halve euro per Vlaming?!

Trek daar de 1 300 000 van de regering van af, geld dat ook wel uit onze zak komt, maar dat was geld dat we toch al kwijt waren, dan kom je aan 37 eurocent.  Als we allemaal volgend jaar 1 en slechts 1 van onderstaande acties ondernemen…
  • 1 keer pissen in een dancing en rap weglopen zonder te betalen: winst tussen 30 en 50 cent
  • 1 ipv 2 toverbollen uit de sjiekenbak kopen en tegen je beide kinderen zeggen dat ze telkens de bol verkleurt hem moeten doorgeven: winst 50 cent
  • De bumper van de lijnbus vasthouden ipv mee te rijden: winst 50 cent en je oefent voor de (halve) marathon in Brussel
Geef het uitgespaarde geld volgend jaar extra en we halen het dubbele binnen.  Tegen die tijd blijf ik een lichtjes zurig schrijvende Vlaming.

[ Deze post kwam tot stand met respect voor de ultieme blogtips ]

Jim

5 opmerkingen:

Tony zei

op naar een spetterend 2009!!

Frank zei

Ik zou het laura kankerfonds links laten liggen. Het steunfonds voor arme Vlaamse bloggertjes lijkt me wel iets. Pieter Crem is al op zijn hoede

Tinte zei

misschien het fonds voor de vrouw van mister moose? :-)

jim zei

@Tinte: Het fonds voor de vrouw van Mister Moose? Ik dacht dat dat een investeringsmaatschappij was met genoeg assets?

buddha zei

Het klinkt misschien bekrompen maar zelf heb ik niets gegeven aan Music For Life.

Niet dat ik te gierig ben maar waarom moeten deze acties altijd rond Kerst gebeuren? Is dat om ons geweten even te sussen en het nieuwe jaar met een gerust hart in te gaan?

Daarbij stel ik mijn bedenkingen hoeveel van die 3 503 246 euro daadwerkelijk bij die mensen terecht komt en hoeveel er uitgaat naar werkingsgeld.