woensdag 20 augustus 2008

Olympisch atleet wordt 94

Mijn peter Jozef Massy mag vandaag 94 kaarsjes uitblazen. Dat gaan we minstens even hard vieren als ons laatste Argentijnse feestje.

Peter is ne sterke mens. Op zijn 94 maakt hij nog elke dag een wandeling door het park. Iets minder vlot dan vroeger, maar hij doet het toch. Hij diende in de wereldoorlog 2, maakte 4 kinders en deed mee aan de Olympische Zomerspelen Londen 1948.

Hij vaarde in zijn K2 de 10 km samen met Hilaire Deprez. Ze werden 8ste in hun reeks met een tijd van 48 minuten en 23 seconden. Zijn vrouwtje Anna van Marcke werd 7de op de 500m K1 en ze deed er 2 minuten 43 seconden over. Hun Olympische resultaten vond ik op Wikipedia.

Update: mijn mama scande een foto van toen in.

Jef Massy vaart in zijn kano

5 opmerkingen:

moes zei

wist ik niet van Wikipedia,
je moet weten dat pa al 12 jaar uitkeek naar die deelname aan de Olympsche Spelen, de vorige werden afgelast owv de oorlog, hij was al 34 jaar toen hij eindelijk mocht deelnemen, helaas was zijn 'eeuwige kano-maat' (broer Piet) net naar de Congo vertrokken en moest pa plots met Hilaire varen... interessant detail: Hilaire verdronk het jaar na de spelen

buddha zei

Van harte proficiat!

Tiggy zei

das precies de moes in da bootje... :|

Frank zei

Tja ik lijk wel een beetje op mijn peter (toch toe hij jong was).

We hebben allebei hetzelfde gestudeerd.

Riquet Fieux zei

Hallo ,


Als voorzitter van KYKC , de club van jullie vader & grootvader probeer ik materiaal uit een ver verleden te verzamelen om binnenkort een boek aan te leggen omtrent de sportgeschiedenis van onze club.
we beschikken over weinig materiaal uit de periode van de gebroeders Masys die toch voor sterke sportprestaties hebben gezorgd voor onze vereniging.
mochten jullie materiaal ( uitslagen , foto's ) kunnen doormailen dan zouden we jullie heel dankbaar zijn.
mvg
Riquet Fieux
voorzitter KKYKC