dinsdag 17 juni 2008

The target


Een tijdje geleden zijn we met het werk The Target gaan spelen.
The target is een achtervolgingsspel dat je door de straten van Leuven loodst. Vergelijk het met Schotland Yard for geeks.

De mannen van iChallenge deelden ons op in vier teams. Drie teams spelen heldhaftige flikken, één team speelt terrorist. Elk team krijgt een Gsm met een ingebouwde GPS mee. Zo kunnen de teams zien hoever ze van elkaar verwijderd zijn.

Boeven
De boeven hebben als opdracht om de stad te terroriseren. Aanslagen plegen, vrouwen aanranden, vervallen pittavlees verkopen, door het oranje licht rijden, fout parkeren, je afval niet sorteren, Tobback ontvoeren, het stadhuis opblazen. Allemaal terug te vinden in terrorist spelen voor dummies.

The target screenshotFlikken
De pakeerbon uitdelende hulpagenten moeten dat natuurlijk proberen te voorkomen. Als ze het spel willen winnen, moeten ze de dieven inrekenen, voor ze te veel schade hebben aangericht.

Conclusie
The target is een leuk citygame, het werd dan ook een leuke avond. Uiteindelijk heeft iedereen eens boefke mogen spelen, maar ons team won. We slaagden er in om het Ladeuzeplein te bombarderen.

PS: The Target website

Geen opmerkingen: