zondag 6 februari 2011

De ultieme punk surprise party

Ik had al heel lang zin om Tine eens écht te verrassen. Zij zorgt altijd zo goed voor mij en het werd hoog tijd om de rollen eens om te draaien. In het diepste geheim bedisselde ik het snode plan om een surprise party te geven, ter ere van haar verjaardag. Ge zou niet zeggen dat ze dertig wordt.


Benodigheden voor de ultieme surprise party :
 1. reden : 30 jaar
 2. handlanger : Jeroen
 3. thema : punk
 4. alibi : jeroen zijn verjaardag
 5. plaats : den tube
 6. datum : 5 februari 2011
 7. dj : vriend van broeder Yolan
 8. gastenlijst : iedereen dat Tine ooit maar eens ontmoet had
 9. affiche : zie onder
 10. begeleidende tekst : geef ik niet
 11. schoon en tof volk (zie foto)
 Gelukkig kende ik Jeroen. Een heerlijke vriend die wát graag zijn 30 jarige viering wat extra in de verf wilde steken. Hij zei volmondig ja en we besloten een 30-years-and-holding-party te origaniseren. Met het pikante detail dat Tine niet mocht weten dat ze mede feestvarken was.

Als echte nerd dacht ik de party te plannen op zijn scrum's.
Maak een produkt backlog van alle taken en dan wekelijks de hoogste prioriteiten proberen af te handelen.

Vb gastenlijst opstellen, uitnodigingen verzenden, confirmaties nagaan, dj's bellen, contacten afgaan die mensen kennen die dj's kenden die konden, contacten bellen die mensen kennen die de buur zijn van dj's die kunnen en betaalbaar zijn, enzovoort. Daily standup carcall en wekelijks een retrospective om te zien of we wel voldoende leerden van onze fouten.


Gelukkig deden we daar niet aan mee. We kozen op goed geluk een volgorde en hielden ons hieraan. Den tube contacteren voor beschikbare data. De datum pikken, ver genoeg van Tine haar verjaardag.  Lijstje maken van mensen die Tine in haar leven ooit ontmoet had (ik sloeg de crêche wel over ).
Punk thema kiezen, affiche maken, begeleidende tekst opstellen. Mensen stalken dat ze zeker zouden komen, LinkedIn, Facebook, Gmail, werkmail, contactlijsten, gsm's afschuimen om toch niemand te vergeten. Zorgen voor babysit voor onze geweldige dochter (vraag later aub NIET naar het kaka incident). En zo kwamen we er uiteindelijk.


Het enigste dat ik niet kon plannen was ziekte, conflicterende feestjes, moeilijk drachten, verjaardagen en onwettige afwezigheden. Maar voorts zat alles mee. Het alibi zat perfect. We gingen die dag naar Jeroen zijn feestje en al haar vrienden en familie en aanhangsels moesten rond 9 uur surprise roepen. Het is allemaal subliem goed gelukt. Ik en vooral Tine was geweldig in haar SAS! Dank aan iedereen die zo goed zijn muil heeft kunnen houden. Hier zijn een paar sfeerbeelden.

voor en na
 

2 opmerkingen:

Saïdja zei

Jahoew!! Eindelijk kan ik vragen hoe het geweest is!!

Maar dat is percies niet meer nodig, het zag er goed uit seg! En was Tine echt verrast? Of had ze stiekem (slim als ze is) toch iets door? En kreeg ze die dikke buik wel in een punkoutfit? Tzal daar wel een stevig feestst zijn geweest! Sneu dat ik er niet bij kon zijn, maar ja, Augustus it will be...

Kheb ook gehoord dat jullie deze ztaredga date hebben met Tim zijn ouders? :) leuk leuk leuk! Doe ze de groeten eh!
Allee snoepjes, ik ga me verder (proberen) inschrijven in de KUL, wat ne miserie zo'n online voorinschrijving met een miserabele internetverbinding... (kan je het rustig thuis doen, uhu, ik zit hier al een uur en half(!!), maar nimeer rustig zene :) )

Heeeeeel veel dikke zoenen aan jullie alle 4 eh!!

Smootch van tantafrica

Inge zei

Ge zijt het pottenbakkersverleden van vrouwlief vergeten... bewust??? zo'n herinneringen moet ge niet proberen uit te wissen, moos! dat zal zich ooit wreken moehahaha ;p