maandag 21 juni 2010

Botak

Broertje Sander zit ergens te genieten op een van de eilandjes in de buurt van Bali. Behalve duiken, mega varanen bekijken, leren surfen en zonsopgangen fotograferen, hoor ik niets dan lof over Indonesië. Hij heeft er de tijd van zijn leven. Ze noemen hem daar geheel toepasselijk Botak, oftewel Kale.


in zijn eigen woorden :
Ben ook helemaal alleen en bijna niemand spreekt engels als je dieper in Flores trekt. Dus de eerste dag in Ruteng heb ik mij toch een klein woordenboekje aangeschaft.

Mijn Indonesisch gaat elke dag een beetje beter :) echt makkelijk taaltje eigelijk. Bijna geen gramatica, enkel woordenschat.
Het rijden op Flores is ook helemaal geweldig, een baan is nooit langer dan 50 meter rechtdoor. bochten v links nr recht, omhoog en omlaag. onderweg in de bus moet zo gemiddeld ongeveer een derde vd bus kotsen :D
ik heb er niet veel last van als ik ni lees...

Ik ben hier ook een nationale attractie natuurlijk. hier roepen ze gewoon van alle kante van de straat 'botak' wat kaal betekend :) Grote kale toeristen zijn ze hier nog niet gewend.
ze zijn ook wel heel vriendelijk en zeggen goeiemorgen enzo ze.

Saidja, ik zo je nog eens willen bedanken voor mij af te zetten ( en zeker het feit dat je je frisbee nog hebt meegegeven) al zoveel van pas gekomen.
ten eerste is het plezant om te frisbeeen en ten tweede, ze kenne da hier ni, dus als je ergens begint heb je direct heel het dorp mee :) Zo heb ik al ongeloofelijk volk leren kennen.

Heb wel hier al veel ECHTERE dingen meegemaakt. Uitgenodigd s avonds bij mensen thuis voor avondeten en daarna natuurlijk voetbal kijken.

btw die betalen hier een 200 euro per huis om naar de wereldbeker te kijken. als je weet dat de meesten zo'n 70 euro per maand verdienen is da toch echt schandalig. Maar ze zijn hier helemaal zot van voetbal, we kenne alle spelers echt zot.

1 opmerking:

sander zei

Amaai, das daar precies plezant :)