zaterdag 19 september 2009

Papa workout

De opstart
Het moeilijkste gedeelte van de papa workout is misschien wel de voorbereiding. Maar je moet hem volgen, het werkt echt! Zorg ervoor dat jij later met nen kleine pagadder gaat mogen rondhossen. Hoe je dat doet maakt mij niet uit. Maak desnoods je eigen vrouw zwanger, zoals ik dat deed ;)

Dagritme
Je neemt als kersverse vader ten hoogste 5 uurtjes slaap. Voor maximaal effect sta je in de nacht een stuk of 4 keer op. Eventueel een nachtwandeling met de kleine om fit te blijven. Dutjes in de namiddag zijn taboe.Voeding
Het papa crash dieet is heel eenvoudig. Je gaat als kersverse vader enkel voor gemakkelijk te bereiden maaltijden. Lekker veel spaghetti afkoken en dan 10 grote porties invriezen. Soep maken voor 3 dagen, wokschotels voor 2 keer enz. Als voedingssupplementen zou ik voor koffie en champagne opteren. Spaanse cava gaat ook, maar uw boerkes worden minder geapprecieerd door de kleine. Zorg dat de kraamhulp kookt en afwast, zodat jij optimaal aan je workout kan spenderen.

Beweging
Zo een baby heffen is maar een klein gewicht. Het zijn de extra pampers, draagwiegen en afkolfapparaten die het hem doen. Doe veel kilometers met de kleine op de linker arm. Daarna veel kilometers met de kleine op de rechterarm. Als de mama iets vraagt alles gaan halen, dragen en heffen zonder te morren. Dat is voor de basis conditie. Let wel op bij het heffen van een draagwieg of placenta, telkens goed door de benen gaan. Anders gaat uwe rug er aan kapot. Als het weer het een beetje mee zit, maak je best een wandeling met de kleine. Begin met 5km in de draagzak. Als tussendoortje moet een goed zout soepke uw vermoeidheid een beetje wegsspoelen.

Conclusie
Nu weet je waarom kersverse vaders er steeds zo fit en gezond uitzien.

2 opmerkingen:

moes zei

De realiteit heeft weinig met de roze wolk te maken. Papa's hebben het inderdaad zwaar, dat zag ik 22 jaar gebeuren. Je conditie zal er wel bij varen, én je relatie met Sterre en die vijf-urenslaapjes raak je zo gewend.'t Komt goed, dat weet je. Vergeet af en toe de voordeur niet achter je te sluiten.
dikke kus!

Frank zei

ik geniet van elke minuut samen met mijn lieve dochter