dinsdag 6 januari 2009

Den Amerikaander

Stel het je eens voor. Je bent jong, milieu bewust en je wilt wat. Wat doe je dan bij dit vriesweer? Ne frigo kopen natuurlijk! En wat doe je, als je ne nieuwe frigo koopt? Frigo's vergelijken natuurlijk.

Op het eerste zicht ga je voor design, ne Smeg. Of nog beter, je gaat voor nen Amerikaander, lekker groot, maakt ijsblokken en staat kei stoer in je keuken. Maar dat is mis, verkeerd en nog is fout ook.

Ten eerste kosten die diertjes stukken van mensen. Ten tweede vreten die Amerikaantjes veel te veel energie. Neen, ik heb het niet over Afrikaantjes. Koelkasten kopen en milieubewust zijn, is voor deze één keer wel goed voor de portemonnee.

Ga voor de energiezuinige koelkasten, nen A, A+ of nen A++. En laat die fancy foefjes voor wat ze zijn, want ze verbruiken toch te veel. Kijk ook naar het volume. Een kleinere koelkast is goedkoper en verbruikt minder, tweemaal bingo voor de portemonnee. Doe daar nog eens een solden actie bij en je hebt een winnaar.

5 opmerkingen:

Moustache Transparante zei

En vooral... je vermijd bomaanslagen in de keuken

ikbendepoesmetdeblues zei

ik ben jong en ik wil wat ja !
Voor mij hoef je niet persé een milieuvriendelijke koelkast te kopen hoor baby, ik aanvaard gerust zo een trendy model, ik heb je tenslotte geholpen ... ik kom je tenslotte nog helpen met de verhuis !

moes zei

die stond er al, zeuntje, 1 zwak puntje, het 'gepiep', wacht maar af : )

Frank zei

@snordiejenietziet altijd handig
@depoesindeput eel hard bedankt
@moes die telt niet mee

titatallina zei

Een smeg is hardstikke energiezuinig hoor! (wij hebben de rode...)

En zoooo mooi...

en als je em goed volstopt, is ie nog zuiniger. Al je pintjes erin, en voila, milieuvriendelijkheid ten top!