zondag 20 januari 2008

Schiplaken papparazzi

Vandaag bracht de bouw ons in het knusse Schiplaken, één van de vele rustige buitenwijken van het weelderige Erps-Kwerps. Evert en Shanine toonden ons hun knusse woning. Ze wonen er nu ongeveer een jaar in en het is neergezet door Country Charm.

Evert en Shanine zijn zeer tevreden over het bouwproces en leerdenons de knepen van het bouwvak, via een mega coole presentatie. Mooi en handig, dat ga ik ook doen moest ik er ooit de tijd voor vinden.
-"Eerst de funderingen, dan de muren en dan pas het dak."
-"Aaaaaah zo moet dat. "

Je merkt het, we leerden snel en veel bij.
Na hun financiële situatie grondig te hebben onderzocht, wist ik zelf hoeveel de grasmaaier had gekost. Een grote miskoop by the way. Plots had Evert een geweldig ingeving.
-"Laten we gaan wandelen om wat nieuwbouw huizekes te bekijken."

Maar toen kwam Tine met nog een briljanter idee op de proppen.
-"Frank, hebt ge de Kodak mee?"

En haar woorden waren nog niet koud of Shanine zei al
-"Evert pakt anders uw papparzzi toestel"

Van die moment is het mis beginnen gaan. Evert nam zijn taak zeer serieus, misschien zelf ietsjes te serieus. Hij gaf de term het straatbeeld fotograferen een nieuwe betekenis. Neen Frank en Tinte zouden niet voor niets naar deze wijk gekomen zijn.

Honderden, wat zeg ik, duizenden kiekjes werden genomen van al hun buren. Op den duur stonden er zelfs mensen voor hun eigen raam aan te schuiven om een glimp van deze ongekende papparazo op te vangen. We hoorden zelf zwaailichten loeien om de menigte in bedwang te houden.
Het was ganz fiel ambiance.

1 opmerking:

moes zei

tja, die gesommeerde opvolging lijkt de logica zelve, je zet geen kelder nadat je het huis opgetrokken hebt, geen WC in de living, geen kookfornuis op zolder, da's weinig praktisch én last but not least, zet je huis hoog genoeg zodat alle watertjes proper kunnen aflopen, weet je nog Frank?