zaterdag 24 mei 2014

Onze nieuwe badmeester

Ons zwembad ziet er weer helder blauw uit. Ik begin het stilletjes aan te leren. De pH tussen 7 en 7.4, brengen, vervolgens lekker veel chloor, een kleine backwash of dertig, afwerken met vlokken en dan nog de trukken van de foor. Meer heb je niet nodig om het water zwemklaar te maken. Laat de hittegolven maar aanrukken!


En we hebben een nieuwe badmeester. Kermit de kikker heeft zijn nieuwe stek goed uitgekozen. Niet te veel rommel, een thermometer om uit te rusten en hij slapen doet hij op de chloortabletten. Nu zwemmen we nooit meer alleen.

vrijdag 23 mei 2014

Verkiezingen 2014 CD&V doet het op zijn volksjes

Groot was mijn verbazing toen ik deze ochtend HLN las op mijn smartphone. Blijkbaar gooit CD&V hun campagne volledig over een andere boeg.

Ik lees eerst de hoofding : seks en relaties, totaal niks mis mee. Maar als foto zie ik niemand minder dan Wouter Beke en Kris Peters samen poseren.

Op de koop toe lees ik  "CD&V speelt op angst voor ..."
Deze mannen zijn een vuil spelletje aan het spelen!

Wouter Beke en Kris Peters samen
Het moet er voor mij niet vettiger op worden. Stemmen ronselen door onschuldige lezers te shockeren. Alsof de torenpoepster nog niet genoeg was. Goedkoop hoor jongens.

 Dit is het beangstigende artikel.


donderdag 8 mei 2014

Lego Lego Lego Lego Legoland!

Rob en Sterre hebben net Lego ontdekt. Hoe cool is dat? De papa haalde de oude bakken Lego van de zolder en nu is er geen babysit meer nodig. De kindjes zijn met geen stokken van dit zalige speelgoed te slagen. Ze maken zelf auto's , huisjes, vliegtuigen en dierentuinen, en als het even moet Studio 100 figuurtjes. Mijn zoon van net 3 jaar speelt het leven van Bumba ermee na. De storylines zijn geweldig en soms mag ik zelfs mee knutselen.
Rob en Sterre druk bezig

Ik was al een beetje vergeten hoeveel toffe thema's er waren. Ken jij de ridders, de kanibalen de ruimtevaarders, de piraten, de indianen, de racers, of de drakenvechters nog? Ik dacht het niet.

En binnen een paar jaren kan ik pas echt goed meespelen. Dan koopt de Sint hoogst waarschijnlijk en hele set van Lego Mindstorms. Lego die je kan programmeren met java, geweldig is me dat. Wedden dat ik er een deurbel mee kan maken die wel belt? Feitelijk is Playmobil maar slappe brol tegen het creatieve van Lego.