dinsdag 27 maart 2012

Sterre eet zelf kip

Sommige beroemdheden beweren dat hun kinderen vegetarisch zijn uit eigen beweging. Laat me niet lachen. Larie en apenkool natuurlijk. Een kind kopieert gewoon het gedrag van de ouders.

Kijk maar naar wat Sterre van mij leerde! Smakelijk kip eten voor gevorderden. Het Sterre eet kip filmpje is best te bekijken met de speakers op de loeihard stand.



Nog wat beeldmateriaal
Klauw, smikkel de smul

Slurp, mjam, een beentje

Bijna op, dat peeske er nog afslurpen.

dinsdag 20 maart 2012

Running Cover Boy

Via Carolien ben ik te weten gekomen dat ze de moose gebruiken als promomiddel om de marathon en andere loopwedstrijden te promoten in België en het buitenland. Ik wilde het eerst zelf niet geloven, tot ik een ingescande foto op mijn FB profiel voorgeschoteld kreeg.


Ze gebruikten blijkbaar een foto van tijdens de marathon van Brussel 2011. We waren nog geen 300m gestart en ik zag al een fotograaf staan. Vlug een gekke bek trekken, moet ik gedacht hebben. Aan het eindpunt was het alvast anders. En ja hoor, één van mijn meest memorabele idiote pozes ooit, is nu vereeuwigd op de RUN BRUSSELS brochure ter promotie van de Brusselse marathon in het buitenland. Met zo van die flashy schakeringslijntjes in. Je ziet het, een beetje fotoshop kan je wonderen doen. Ik sta ook in de best of van Sportograf.

Ik maakte een beetje van mijnen tak bij de organisatie en nu heb ik thuis wat boekskes liggen en ik mag naar het schijnt gratis de marathon van Brussel 2012 meelopen. Score!

vrijdag 9 maart 2012

Gitaar shoppen

Ik speel al een jaar Lidl-gitaar en gelukkig heeft een van mijn stemmechanieken het begeven. Hoog tijd voor nieuw gerief, binnenkort ben ik toch jarig. Als money geen issue is, is een goede gitaar kopen heel gemakkelijk. Gewoon veel poen boven halen en de musicshop solfert u wel op met een prachtexemplaar van een gitaar. Zo eentje waar Milow zelfs van zou zeggen, miljaar wat een gitaar. Indien je toch wel een beetje op je centen moet letten, dan moet je je huiswerk goed maken.
  • Elektrisch of akoestisch?
  • Klassiek, western of folk?
  • Dreadnote, jumbo of cutway?
  • Chinees, Amerikaans of Canadees?
  • Triplex of solid wood?
Walter van de shop verklapte me dat vakmanschap vooral te vinden is in de USA of Canada. In Azië zijn ze goedkoop, maar die gitaren klinken minder, ze resoneren niet optimaal. De Chinoezels gebruiken halfgedroogd hout van minderwaardig hout,  en na 4 jaar is die gitaar naar de haaien. Ja, in de shop kunnen ze het wel uitleggen ze.

Ik ben dan gegaan voor elektro akoestisch. Een akoestische gitaar met een voorversterker en stemapparaat in. Semi akoestisch is feitelijk een elektrische gitaar waar je ook zonder een versterker wat rommelklank uit kan krijgen, maar dat is niet de sound van da Moose. Seagull S6 Original Q1 it is baby. Ik ben maar 150% boven het budget gegaan, maar ze klinkt 200% beter dan gepland ;) Nu zorgen dat de investering opbrengt, want hoe meer je erop speelt, hoe beter ze gaat klinken.