zaterdag 26 februari 2011

Walter news

Met groot ongeduld staan we hier te wachten op de komt van Walter, mijne toekomstige zoon. Walter is de baby-zit-nog-lekker-in-de-buik-naam. Hij zit dus nog lekker in de buik van mama, maar we leren hem toch al een beetje kennen.

Walter doet graag aan sport. Hij slaapt zeer onregelmatig en vind dat mama's in de buik porren, zeker moet kunnen. Hij is er graag bij en zorgt dat het normale teveel aan energie van Tine ruimschoots teniet gedaan wordt aan groeihormoon. Walter ligt graag naar voor.

Ik ben benieuwd hoe lang ie het nog gaat uithouden. Wat denk jij?

dinsdag 15 februari 2011

Schaakmat

Na project Euler en het gameknot incident, ben ik weer aan het online schaken geslagen. Ik geef het toe, ik ben echt weer een echt nerdje aan het worden. Mijn midlife nerdperiode is officiëel aangebroken.


 
Via de Facebook plugin van chess.com kan ik online correnspondentie schaken tegen mijn vriendjes. Ik open als een tijger, daarna volgt de mat!

 
Hoe gaat correspondentie schaken bij chess.com in zijn werk? 
 1. Eerst maak je een account.
 2. Dan daag je iemand uit, dat kunnen zowel vrienden als vreemdelingen zijn.
 3. Als de tegenpartij eenmaal accepteert, kan de fun beginnen.
 4. Je krijgt 3 dagen de tijd voor een zet.  
Maar je kan natuurlijk ook direct in actie treden. Voorlopig ben ik goed bezig. Daag me maar eens uit, ik mat u af!

zondag 6 februari 2011

De ultieme punk surprise party

Ik had al heel lang zin om Tine eens écht te verrassen. Zij zorgt altijd zo goed voor mij en het werd hoog tijd om de rollen eens om te draaien. In het diepste geheim bedisselde ik het snode plan om een surprise party te geven, ter ere van haar verjaardag. Ge zou niet zeggen dat ze dertig wordt.


Benodigheden voor de ultieme surprise party :
 1. reden : 30 jaar
 2. handlanger : Jeroen
 3. thema : punk
 4. alibi : jeroen zijn verjaardag
 5. plaats : den tube
 6. datum : 5 februari 2011
 7. dj : vriend van broeder Yolan
 8. gastenlijst : iedereen dat Tine ooit maar eens ontmoet had
 9. affiche : zie onder
 10. begeleidende tekst : geef ik niet
 11. schoon en tof volk (zie foto)
 Gelukkig kende ik Jeroen. Een heerlijke vriend die wát graag zijn 30 jarige viering wat extra in de verf wilde steken. Hij zei volmondig ja en we besloten een 30-years-and-holding-party te origaniseren. Met het pikante detail dat Tine niet mocht weten dat ze mede feestvarken was.

Als echte nerd dacht ik de party te plannen op zijn scrum's.
Maak een produkt backlog van alle taken en dan wekelijks de hoogste prioriteiten proberen af te handelen.

Vb gastenlijst opstellen, uitnodigingen verzenden, confirmaties nagaan, dj's bellen, contacten afgaan die mensen kennen die dj's kenden die konden, contacten bellen die mensen kennen die de buur zijn van dj's die kunnen en betaalbaar zijn, enzovoort. Daily standup carcall en wekelijks een retrospective om te zien of we wel voldoende leerden van onze fouten.


Gelukkig deden we daar niet aan mee. We kozen op goed geluk een volgorde en hielden ons hieraan. Den tube contacteren voor beschikbare data. De datum pikken, ver genoeg van Tine haar verjaardag.  Lijstje maken van mensen die Tine in haar leven ooit ontmoet had (ik sloeg de crêche wel over ).
Punk thema kiezen, affiche maken, begeleidende tekst opstellen. Mensen stalken dat ze zeker zouden komen, LinkedIn, Facebook, Gmail, werkmail, contactlijsten, gsm's afschuimen om toch niemand te vergeten. Zorgen voor babysit voor onze geweldige dochter (vraag later aub NIET naar het kaka incident). En zo kwamen we er uiteindelijk.


Het enigste dat ik niet kon plannen was ziekte, conflicterende feestjes, moeilijk drachten, verjaardagen en onwettige afwezigheden. Maar voorts zat alles mee. Het alibi zat perfect. We gingen die dag naar Jeroen zijn feestje en al haar vrienden en familie en aanhangsels moesten rond 9 uur surprise roepen. Het is allemaal subliem goed gelukt. Ik en vooral Tine was geweldig in haar SAS! Dank aan iedereen die zo goed zijn muil heeft kunnen houden. Hier zijn een paar sfeerbeelden.

voor en na