woensdag 24 november 2010

iPhone development

Ik volg momenteel een cursus IPhone development bij ons op het bedrijf. De verwachtingen waren hoog gespannen. Om de spanning toch nog wat op te drijven presteerde de lesgever het, om per ongeluk in Vilvoorde te staan ipv in Kontich. 20 minuutjes vertraging dus.

Wat blijkt nu? De nieuwste blinkende state-of-the-art-applicaties op een iPhone, worden ontwikkeld met één van de oudbolligste programmeertaaltjes die nog rondcirkelen. We spreken hier Objective C, een programmeertaaltje dat meer dan 20 jaar geleden is ontstaan, en nu weer welig tiert. We programmeren in het fossielschrift, soms zelfs met hiërogliefen.

Voor de sexy nerds
  • aargh pointers
  • aargh geen eclipse
  • aargh slechte compiler boodschappen
  • aargh smalltalk messages
  • joepie geen nullpointers
Maar deze pietluttigheden vervagen in het niets, vergeleken met het resultaat : sexy, snel en briljant. In een oogwenk schreef ik vandaag de ChickenFinder applicatie. Klaar om gepubliceerd te worden op de Apple Store. Alleee, moest ik beschikken over een mac, een iPhone en een developer licensie.

Geniet van deze screenshots.
 
Chicklist

Objective C code volgens het boekje


We hebben Paulette de bruine kiek gekozen

Of was het Frieda de gele kiek? Mjam
De waardes wijzigen is ook mogelijk! Wow

dinsdag 16 november 2010

Zwart zoeloe zus

Mijn zusje kon het weer niet laten. Na Zuid-Amerika was Afrika aan de beurt. Samen met haar geliefde, woont ze voor een jaartje in Burundi. Bujunbura voor de vrienden. Oui oui, l'afrique c'est chique.

Moest je benieuwd zijn, dit is een korte samenvatting.

Saïdja heeft het intussen tot lerares geschopt. Op een schooltje ergens in haar achtertuin, geeft ze Nederlands en Engels aan lieve kindje van alle leeftijden. Heel leuk allemaal en het beste moet nog komen. Ze mag nu ook godsdienst aan haar repertoire toevoegen, terwijl ze nogal vrijzinnig is opgevoed. Lees meer op hun blog l'afrique c'est chique.

vrijdag 5 november 2010

I moustache you a question


Diep he? Hier is het origineel.

donderdag 4 november 2010

Groot bakkes

Die gasten van Antwerpen zijn er niks tegen. De man met het grootste bakkes ter wereld is gekend. Maak kennis met Francisco Domingo Joaquim, een 20 jarige Angolees die er 2 blikskes tegelijk in krijgt.PS : Dit is de goorste baby, ik bedoel grootste baby.