dinsdag 28 september 2010

Wat is jou talent?

Sommige mensen zullen nooit ontdekken wat hun talent is. En dat is jammer. Ik denk dat lopen één van mijn vele talenten is. Ik doe het graag en loop binnen 10 dagen mijn eerste marathon. Ik ontdekte mijn 'talent' toen ik me inschreef voor de 20km van Brussel. Omdat ik op korte termijn veel kon lopen en snel vooruit ging op vlak van snelheid en conditie bleef ik doorgaan.Het talent van deze dame is wonderbaarlijk. Hoe zou ze daar op gekomen zijn? Niet voor Henin lovers.

donderdag 23 september 2010

Stretchen met een BV

Zeer aan je reet? Zure kuiten? Een beetje stijf in de benen?

Voorkom dit in de toekomst door lekker te stretchen met Elodie. Ze legt haarfijn uit hoe het moet. Ik volg Elodie Ouedraogo haar wijze raad op en doe het elke keer na mijn run.

Heb jij plots ook zo een zin ... om te stretchen?

vrijdag 17 september 2010

One of these games

Af en toe speel ik wel eens graag een spelletje. Vooral als vooraf vaststaat dat ik meer kans heb om te winnen dan de rest. Ooit zat ik nog in een schaakclub, maar ik kreeg vooral matten rond mijn kop.

Eerder dit jaar stortte ik me op het pokeren. Een korte hevige pokerperiode later ben ik nu enkel nog maar verslaafd aan plants vs zombies. Jerumpf is ook al brainz aan het verdedigen. Heerlijk.


Toch gaat mijn voorkeur uit naar boardgames die weinig spelregels hebben, maar toch een beetje tactisch inzicht geen kwaad kan. Denk dan aan Dvon, Gipf, en nu ook splut. Dat is een game, uitgevonden door een Cronos collega. Ga zeker eens kijken op deze gamesite om te gaan splutten.

maandag 13 september 2010

Ik rem niet voor kindjes

Ik rem niet voor kleine spelende meisjes. Toch niet als ik er al een paar keer ben overgereden. En zeker niet als het blijkt dat het maar een 3D-illusie is om het verkeer te remmen.

Wil je ook eens proberen om te zien of het plezant is om er over te scheuren ? Vlieg, rij of vaar dan naar Ecole Pauline Johnson Elemantary in West Vancouver (dat ligt dus wel in Cananda). En ge gaat snel moeten zijn, want het meisje speelt er maar voor één week. Hopenlijk experimenteren ze volgende keer met een troep Roma zigeuners of Joyce de Trog. Wie weet rem ik wel.

woensdag 8 september 2010

Dance like a white guy

Dansen en talent hebben is weer vollen bak in op televisie. So you stink and you dance audities zijn bezig en my name is ... staat ook in de ether.

Het niveau is niet altijd even hoog. En net dat bracht sommmige wetenschappers op het idee om te gaan onderzoeken waarom sommige blanke mannen zo slecht dansen. Meer in het bijzonder, hoe komt het toch dat het er allemaal zo knullig uit gaat zien?

Ze kwamen tot de conclusie dat vooral overdreven heupwiegen en het omhoog en zijwaarts gooien van armen en benen een must is voor de zogenaamde white guy's dance. Maar je kan de moves zelf ook leren. Veel succes.

Daar hoort natuurlijk een geweldig filmpje bij en nog een beter.

zaterdag 4 september 2010

Beste overacting scene ever

Op het vlak van overacting, kunnen de Indische televisie er wel wat van. Remember Sri Lanka television. Hun taktiek is simpel, op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk emoties bij het publiek loswekken. Soms tot in het absurde af, zodat het toch weer geniaal wordt.

Bij het volgende filmpje, moest ik haast een traantje wegpinken. Zoveel emotie in anderhalve minuut tijd, dat kon ik bijna niet aan. Have fun.

donderdag 2 september 2010

Plants vs Zombies

Als je nog eens aan een spel verslaafd wil geraken kan ik 'Plants vs Zombies' ten zeerste aanraden. Plants vs zombies is een klassiek verdedigingsspel, maar lollig en fantastisch uitgevoerd.

Het verhaal gaat als volgt. De hongerige zombies willen je hersenen opvreten. Gelukkig proberen de planten je te redden van een afschuwelijke dood. De levels zijn kort en krachtig, niet al te moeilijk, maar ook niet te simpel.

De karakters van de zombies zijn steengoed uitgewerkt en leuk getekend. Ook de wapens en type zombies zijn geweldig. Ooit al van de polsstokspringzombie gehoord? Of van de zombie met een verkeerskegel op het hoofd? Ik dacht het niet. Er bestaat zelfs een liedje van dat grappiger wordt, naarmate je meer verslaafd bent geraakt.