zondag 29 november 2009

Niet bang van de Sint

Dit weekend kwam de goedheilige man langs op Sterre's eerste Sintfeest. Het was er fantamatastisch. Overal  zag je spelende, dansende kindjes. Hoe zou je zelf zijn in een Neckerhal vol ballonnen, leuke acts, snoepjes, hamburgers, pannekoeken en zwarte pieten? Maar top of the bill wasnatuurlijk de aankomst van de Sint, den echten dan nog.

En ons Sterre is helemaal niet bang van de Sint, integendeel. Ze was zelfs een beetje ondeugend. Toen de Sint langskwam gebaarde ze van:

Hey Sinterklaas, trekt is aan mijne vinger.


maandag 23 november 2009

Your crops

Get your crops fertilized. Als je dat zinnetje kent ben je net als mij, stevig fout bezig geweest. Het is een uit de hand gelopen facebook spelletje waar veel te volk zich door liet vangen.

Koeien melken, zonnebloemetjes planten en varkens hoeden. Dat zijn allemaal hersendodende activiteiten op farmville om te levelen. Begin er enkel aan als je tijd te veel hebt. Ik ben level 28 dat is nen boer in het kwadraat. Farmville was de max.


donderdag 19 november 2009

Haiku Rumpy

Vandaag zijn ze op Studio Brussel haiku's aan het verzamelen, ter ere van van de eventuele toekomstige president van Europa. Niemand minder dan Herman Van Rompuy.

Herman is een fervent haiku beoefenaar en ik had het geluk zijn gedachten te kunnen lezen. Daarmee maakte ik mijn eigen Rumpy Haiku.

Herman van Rompuy
ge zijt nogal ne kerel
toupeteke af

Herman van rompuy
ge zijt nogal ne kerel
toupeteke af



Mijn eerste gedichtje op moosability was een regelrechte ramp, en toch is dat het meest gelezen artikel geworden. Daarom nu een tweede poging tot dichten. Een haiku recht uit mijn hart.

Moosability
schiet nu toch terug in gang
bloggen is toch cool

Moosability
schiet nu toch terug in gang
bloggen is toch cool

woensdag 18 november 2009

Toeval

Ik wou toevallig wat kwijt over een boekje dat ik lees. 'Puur toeval' van stefan Klein. Het gaat over het toeval en ik vind het mieters kewl. Het leest gelijk de Da Vinci code, maar dan wetenschappelijker onderbouwd. Het houdt me zelfs wakker. Of toch minstens iets langer dan ik normaal wakker zou zijn. (lees pril vaderschap).

De boodschap is dat je niet alles kan plannen. Laat af en toe het toeval eens toe in je leven en nieuwe inzichten en openbaringen zijn jouw deel. Een mens is geprogrammeerd om zich te verzetten tegen het lot, maar dat heeft geen zin. Je kan het ook in je voordeel gebruiken. Wed op veel paarden tegelijk, maak vele kleine beslissingen en leer van je fouten. Luister dan toch!


donderdag 12 november 2009

Chippendale yourself 2009

Af en toe moet er eens stevig gedanst kunnen worden. Dansen en zweten op het ritme van de opzwepende muziek kan nooit geen kwaad. En wie danst er beter dan de Chippendales (vroeger stond hier Chipendale, maar het moet Chippendale zijn)? Juist, niemand.

Behalve misschien de moose himself als bulletproof sexy Chippendale natuurlijk. In het bijna onnavolgbare succes van elfyourself, is er nu de chippendale yourself movie. The moose in het blinkende lijf van een Chippendale, het is er misschien een beetje over. Of niet?



klik op de afbeedling voor het lekkere filmpje.

donderdag 5 november 2009

Telegeleide maxi cosi

Mijn dochter Sterre is voor haar 8 weken redelijk technisch aangelegd. Een fleske leegdrinken of een boertje laten is kinderspel voor haar. Nu is ze op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze experimenteert volop met haar telegeleide maxi cosi. Alleen dat wagentje in achteruit krijgen is nog een probleem.

Daar zijn beelden van.



Meer knotsgekke avonturen vind je op haar blog.

woensdag 4 november 2009

Biowarmte

Onze verwarming heeft het begeven. Het lekt via de elektriciteitsleidingen in onze gang en den bureau. De sanitairman die het drie jaar geleden allemaal geïnstalleerd heeft, moet nu in zijn vuistje lachen. Tot hij mij tegenkomt, de smeerlap!

Wij moeten ons nu verwarmen aan een beetje dicht bij elkaar te kruipen. En als de mama geluk heeft, laten de papa of Sterre eens een dikke prot om de kamer biologisch te verwarmen. Heeft er nog iemand wat mest voor ons over?

zondag 1 november 2009

Toevalig of niet?

Hebben sommige mensen gewoon meer geluk, of staan ze gewoon meer open voor kansen? Is dat dan toevallig of niet? Is niet elke tegenslag, het begin van een nieuwe kans? Geluk moet je afdwingen? Ben ik aan het raaskallen?

Wie het toeval of noodlot volledig buiten sluit, leidt een saai en rigide leventje. Zonder toevalligheden kan er geen vooruitgang zijn. Ik moet toegeven dat bijna elke grote gebeurtenis in mijn leven, het gevolg was van een reeks onvoorspelbare momenten. Geen totale chaos, maar ook geen voorspelbare situatie. Ja zeggen werkt.


Een verhelderend voorbeeld.Tine en ik gaan met vrienden op reis aan de Belgische kust. We worden gespot door VT4. Voor je het weet, heeft VT4 een nieuwe topkandidaat voor zijn allernieuwste tv programma: Slimmer dan een kind. Het programma flopt, maar zijn eerste topkandidaat gaat er met veel te veel poen vandoor. Dat was nooit gebeurd moest de moose nee hebben gezegd op den dijk, of erger, als hij lekker thuis had willen zitten, ipv naar zee te trippen.