maandag 31 augustus 2009

Haagscheren door dummies

Het grote nadeel van je beukenhaag elektrisch te scheren, is dat er een minimale portie handigheid vereist is. Ik dacht dat de haagscheren voor dummies er alzo zou uit zien:
 • Zoek een uitgeschoten haag
 • Pak een heggenschaar
 • Neem een verlengsnoer
 • Zoek een laddertje
 • Verbind de haagschaar met de verlengsnoer
 • Ga op de ladder staan met de haagschaar in uw handen
 • Snoeien maar
 • Niet in uw been snoeien
probeem met het haag scheren
Maar neen, dat is nog niet alles. De kans bestaat dat u in al uw enthousiasme, per ongeluk de elektrische draad doorsnoeit. En als zijne loempigheid (ik dus) de heggenschaar hanteert, verhoogt die kans exponentiëel. Miljaar, blijkbaar moet je tijdens het haag scheren, de snoer steeds over je schouder leggen. Dan is het veel moeilijker om den draad door te snijden. Niet onmogelijk.

Maar ik ben bijlange niet den enige loemperik die zoiets meemaakt. Praktisch iedereen met groene vingers in het bloed, heeft dit wel eens voor. Al dan niet met luid gevloek. De haag staat er nu wel prachtig bij.

donderdag 27 augustus 2009

Zelf ontworpen behangpapier?

Zou jij ook niet je eigen behangpapier willen ontwerpen? Is jouw kindje al eens opgestaan, oog in oog met een reusachtige ingezoomde foto van de papa en de mama? Of met de slurf van een lekker dier? Zou dat niet de max zijn? Moesten wij dat eens doen met de babykamer? Zouden onze vrienden en familie dan niet razend jaloers op ons zijn? Zouden ze dan niet van jaloeristeit hun eigen behang opfretten, om het daarna opnieuw te kunnen doen, net zoals ons geniale en creatieve behangpapier? Bestel jij ook? Waar wacht je nog op? Op de website? Is dit goed? Kent er iemand nen deftige behanger voor de babykamer?


Is dat niet vermoeiend, zo veel vragen?

zaterdag 22 augustus 2009

Zafira vs Insignia

Ik rij al vier jaar over de Vlaamse wegen met mijn Vectra pimpmobiel. Hoog tijd om een koppel testritten vast te leggen. En wie kon me beter bijstaan dan mista Daniel The Carguroeh. Afspraak om 14 u 30 voor de testrit met de Zafira en om 15 u 45 voor de testrit met de Insignia. Spannend.

De Zafira is een oerdegelijke monovolume, ruimte zat, vlotte rijstijl en milieuvriendelijk met zijn 110 pk Ecoflex motor. Er is gigantisch veel plaats in de koffer voor koetsen en heeft 7 zitplaatsen. Dat maakt het de ideale papa wagen. Ook over het binneninterieur hebben we niet te klagen. Een grote kanshebber voor de volgende leasetermijn.


VSMaar zijn tegenstander is de vervanger van de Vectra. De Opel Insignia is niet toevallig auto van het jaar 2009. Niets dan troeven.
 • Het design is super afgelikt (yipieh).
 • Het rijgedrag is orgastisch. (juuh).
 • De binnenafwerking is de toekomst (yeeh).
 • De GPS is 3D (hoera)
 • De motor is met zijn 160pk nog krachtiger (hoegahoegahoega).
 • En toch Ecoflex (yeeh).
 • Maar de prijs ligt hoger (oooh).
Welke zou jij kiezen?

Ik heb gekozen! Het verdict is gevallen.

vrijdag 21 augustus 2009

Chateau moose du pape

2009 Beloofde een topjaar te worden voor zelfgemaakte wijn. Toch als je naar de weelderige trossen aan onze druivelaar keek. Maar de vogels beslisten er anders over. Ze aten hun buikje rond, wij bleven zitten tussen de pittten en met de vogelstront.

Dit jaar dus geen château moose du pâpe 2009. Schijtduiven.

château moose du pâpe 2009

donderdag 20 augustus 2009

Ja

Wat zou er gebeuren als we morgen eens allemaal ja zouden zeggen op de eerste 5 vragen die ze ons stellen? En geen gemaar, gewoon ja zeggen en doen wat ze ons vraggen. Wedden dat je dan een topdag zou hebben? Breek uit jezelf. Zo beleef je nog eens iets.

ja zeggen

maandag 17 augustus 2009

De koning te rijk

Den Dimi wil rijk worden. Het liefst van al zo rap mogelijk. En als het even kan, zonder er al te veel moeite voor te moeten doen. Dan maar een kei coole i wanna be rich iPhone applicatie schrijven moet hij gedacht hebben.


Doe hem een plezier en donneer vandaag nog. Let op, wees gul. Schrijf genoeg over in één keer. Anders zouden de paypal transactiekosten hem wel eens de das om kunnen doen.

woensdag 12 augustus 2009

Schoon van ver, verre van schoon

Het strand van Breskens (NL). Achteraan op de golfbreker zit een meeuw. De zoom van de handicam op maximum leverde thuis een leuke verrassing bij het verwerken van de beelden!

Er schuilt een groot poëet in schoonbroer janus

dinsdag 11 augustus 2009

Babybuikje

Tine haar buikje groeit en groeit en groeit. Iedereen die dat nog niet deed, kan nog tot zondag 16 augustus een gokje wagen op de moosability babygokker. Na amper negenendertig reacties, maakt u nog steeds (redelijk) veel kans op die fles champagne.

Een kleine tip, als je tegenwoordig de babybuik van Tine bekijkt, kan je best op een nazaat van boven de 4500gr gokken. Ik sta al paf dat mijn zwanger vrouwtje nog door de voordeur geraakt met dat buikje van haar. Mopje, onze voordeur is 2 meter breed, dus dat gaat wel lekker.

mijn mooie zwangere vrouw in de duinen van sluis
Nee, ze ziet er simpelweg geweldig uit. Zo trots en fier dat ze onze baby draagt, het is al een echte mama. Zelfs oma stond versteld dat ze er als zwangere nog zo mooi uit kon zien. Zo stralen en toch geen vlekken in het gezicht :-D

zondag 9 augustus 2009

Yearbook yourself

Op yearbook yourself ga je met enkele muisklikken way back into time. Je ziet jezelve als de mislukte Elvis, Bono, the beatles, Buddy Holy, Mick Jagger, ... Pretty scary shiiit.

(via Tony en Jim)


Toch waren mijn eigen klasfoto's van begin de jaren 90 misschien nog schrikbarender. Herken je de moose?

vrijdag 7 augustus 2009

Verne dreaming

Met onze laatste bongo bon trokken we richting Gent. Een schot in de roos. Logeren in Verne dreaming moet ongeveer de natte droom van elke B&B bezoeker zijn. Het is luxueus genieten van elkaar, van de kamers en van de Gentse feesten.


De eerste dag sliepen we in de Oxford room, een kamer die de ziel van oud Engeland uitademt. Je merkt het in elk detail. De kussens, het behang, de locomotief, het los staande bad, het turntoestel, ...

Na een flinke dosis Gentse feesten, kropen we tevreden terug naar Verne dreaming. Tot in de vroege uurtjes bestudeerden we de verzameling stokoude playboys en de kamasutra. Rrrrrr.


Nog tot de middag zwalpten er zatten over het straat. Waarschijnlijk nog de naweeën van de laatste nacht Gentse feesten. Wij deden de wateren van Gent, niet te verwarren met wildplassers. Tijdens een ûber-romantisch boottochtje (seulement notre deux et le bébé), kregen we de wildste verhalen te horen over de geschiedenis van de stad Gent. Uiteindelijk kwamen we terecht in het patershol, om daar te tafelen.


Die nacht sliepen we in de mooiste kamer ooit. De Shangai room bevat zowel een jacuzzi als een regendouche. Met midden in de kamer een gigantische vergulden boedha. Amaai, dat was lachen geblazen. Verne dreaming it is.