zondag 26 juli 2009

Onze jet set kiekens

Tegenwoordig is het leventje van onze kiekens bijna even interessant als het onze. We hebben te maken met echte jet set kiekens. Bambi, number two en mac lovin maken dan ook de geweldigste avonturen mee. Enkel een zonnebril en cuba libre ontbreekt nog in het plaatje.

De dames leggen hun eitjes in hun buitenverblijf (het konijnenkot), hebben een sexy haan die hun beurtelings lekker pakt en eten is er altijd in overvloed. Zelfs de drinkbak geeft hen volautomatisch water van de beste kwaliteit.

jet set kippen met sexy haanRoasty, onze sexy haan, is een echte ster. Van zijn gekraai gaan alle kiekens compleet loss. Zij gekakel heeft iets van the gothfather, het resultaat van 3 jaar pure whiskey graan en 5 jaar sigarengepaf.

Hij verwent zijn kippetjes zo goed, dat ze hem altijd en overal volgen. Slaapt meneer onder de blote hemel, dan doet zijn harem hem na. Kruipt monsieur cock sportive in het konijnenkot, dan gaan de three hot chics mee naar binnen.

Als dat maar goed komt. Binnenkort zitten we hier met stuntkiekens.

donderdag 16 juli 2009

Moose moodpanel

In een ver verleden kreeg de moose een stoomcursus kleurtheorie en kladschildertechnieken van een echte kleurengoeroe. Als enigste man tussen een horde schildergekke huisvrouwen kregen we geweldig kleuradvies. Ze leerden hoe ze hun huis, kamer of poort een weloverwogen laagje kleur konden geven. Zo ontstond het moose moodpanel. Kleuren die bij je persoonlijkheid horen.

moose moodpanel
In den beginnen werd er gevreesd voor een kakafonie van kleuren, indrukken en harmonieën. Maar het viel allemaal best mee. Soms kan de veilige keuze ook de juiste keuze zijn. Wég met dat Balinees paars, geef ons maar de Nepal reeks van Colores del mundo. De moose is tevreden over het evenwichtige kleurenpallet in huis.

Deze week moest de babykamer er aan geloven en we bekennen kleur. Alles in die kamer verven we in het flashy wit. Witter dan wit. Wat zeg ik? Dash wit, prinsenwit, melkwit. Wit wit wit wit wiet, ..... Of toch een kleurtje?

maandag 6 juli 2009

Zwembad blauw

Na veel gefoeter met onze zwembadpomp was het eindelijk zover. Na de oplevering van het finale wisselstuk en het toevoegen van 30 chloortabletten zag ons zwembadwater er weer zwembad blauw uit. Een kleur die elke zwmembadhouder doet trillen op zijn gebronsde kuiten. Zo konden we voor de volle 100% genieten van het beste zwemweer sinds de financiële crisis ons landje overtrok.

Mijn zwangere vrouwtje kon wel een stevige plons gebruiken, alsook verre en minder verre familieleden, om onze bevriende kennisen niet te vergeten. Wat zeg ik, zelfs mijn sympathieke collega's kwamen ons water vervuilen.Ik verdenk de Stijn (de middelste op de foto) ervan zijn behoefte in onze filter te hebben gedaan, de smeerlap. Het water ziet er sinds zijn bezoek weer zo groen uit zoals toen die kudde runderen aanspoelde.

donderdag 2 juli 2009

Broek aan laars moet kunnen

Gewoon schaamteloos een filmke van mijn moeders blog kopiëren moet toch kunnen. Zo nu en dan mag er al is gelachen worden. Vanaf nu kan werkelijk iedereen genieten van de monsterhit 'broek aan laars'. Let op de geweldig articulatie en de diepzinnige teksten. Urbanus verzorgde de choreografie, Piet duizendfluit de monologen.

Ons kiekens

Wij hebben sinds kort 3 zalige kiekens rondlopen in onzen hof. Ik kan ze begot niet uit elkaar halen, ze doen toch de gewone domme dingen die elke doordeweekse kiek zou doen. Beetje scharrelen, beetje verbaasd kijken naar de eetbrengman, beetje in paniek wegrennen als de eetbrengman te dichtbij komt.


Yolan mocht voor zijn verjaardag de kippen namen geven. Number two, Mac Lovin en Bambi is het geworden. Als dat geen knallers van namen zijn. Hij haalde zijn inspiratie uit de filmwereld.

En sinds vorige week legt Bambi eitjes, of zou het Mac lovin zijn? Maakt niet uit, wij zijn gelukkig. Bedankt kiekskes! Binnenkort komt de haan op bezoek.