vrijdag 31 augustus 2007

Have a geppy blogday

Happy blogday everybody!

Moosability bestaat nog maar sinds mei, maar is toch al jarig. In het kader van blogday gaan we eens flink uit de bol. Ik stel jullie voor aan vijf van mijn blogvriendjes.
happy blogday
 1. Hersenspinsels & buikverzinsels (Jef Cumps)

  Hersenspinsels en buikverzinselsVia de Jef ben ik aan het bloggen geslagen. Hij is mijn vriend en mijn collega.

  Jef's missie is de mensen iets bijbrengen over het leven. Als NLP en communicatie jou ding zijn moet je zeker eens afstemmen op zijn blogkanaal, zeer geschikt discussievoer.

  En hoewel hij vaak bezig is met spirituele troelala, mag ik nog steeds bij hem thuis binnen. Keep on blogging buddha.


 2. Geboortehuis Diep RoodDiep Rood (Leen Massy)

  Leen massy is een zelfstandige vroedvrouw met haar hart op haar tong. Ze schreef het Bollebuik boek en Buiken in beweging. Op haar blog vind je zeer geschikt leesvoer voor zwangere vrouwen.

  Daarnaast is ze ook nog eens mijn mama, mijn moes. Ik ben heel fier op haar, ze schrijft goed.

  Leuk om te weten: Door den dezen is ze aan het bloggen geslagen en nu doen al heel wat andere Belgische vroedvrouwen haar na.


 3. GeekologieGeekologie (Meerdere auteurs)

  Deze gasten bespreken handige gadgets voor geeks of nerds. Meestal geven ze achteraf hun eigen mening en soms tot meestal lig ik daar vierkant strike mee.

  Geekologie is awesomeness. Ze schrijven soms 6 artikels op een dag.

 4. Sealions secretsSealion's secrets (Celien)

  The problem with the human gene pool is that there is no lifeguard.

  Jawadde dadde, dat is goed gezegd. En ik heb de eer om samen te werken met haren famous boyfriend. Ik wou dat ik de dingen ook zo goed gevonden kon verwoorden. Ze schrijft met de H van Humor.

 5. MaanzandMaanzand (Yuri)

  Tijdens de zoektocht naar de perfecte huwelijksteksten voor onze viering kwam ik Yuri tegen. Maanzand kreunt je kroontje, het is een geschifte blog, allee niet echt een blog, eerder nieuw stand up comedian materiaal.

  Ik vroeg aan Yuri of hij zin had om iets te schrijven voor den trouw. Uiteindelijk kreeg hij het aan de stok te met de spamfilter van mijn werk. Hahaha. Hoe diep kan je vallen? Is dat niet de dichters ergste nachtmerrie?

  Nee yuri, voor mij zijn jouw schrijfsels zijn geen spam. Een gedichtje van hem:

  Liefste,

  Ik ben goed in bed.
  Ik ben een vulkaanminnaar on the verge of eruption.
  Mijn libido scheert je toppen op olympische wijze.
  Mijn zwellichaam gaat zwiepstaarten in het bijzijn van je zwoele zones.

  Ik laat je doelloos draaien op de kogellagers van mijn warmtezoekende trapraket terwijl mijn vingertoppen gretig je blozende bloembladeren plukken.
  Ik stijf en ik stijg als een alpinist met adhd.

  Ik beklim je zoetsappigheid en volmondig kwel ik je kwaamklap.
  Met verve verf ik je baarbodem en met slurpsappen bedek ik je bekkenbedding.
  Ik kreun je kroontje en ik raap je roosje.
  Kom maar, liefje

  Yuri
Ik hoop dat jullie het mij vergeven dat ik nog wat extra leuke blogs meegeef?
-"Wadde, ge vindt het erg?"
-"En toch geef ik ze."
-"allee, omdat het moet."

Darkroasted blend
Dit is een leuke verzamelsite. Heb je heimwee naar die 'grappige' verzamel mails uit de late jaren 90? Nu met kwaliteitsgarantie!

Jimability
Deze blog handelt over usability in real life. Van een mede klasgenootje van den deze. Hou mister Jim zeker in het oog.

Nodesktophero
Blog over vanalles en nogwa. Meestal geestige artikels.

Eskimokaka
Grote naam in de Belgische blogosfeer. Blogt al 10 keer langer dan den dezen. Blogt over alles wat langs zijn scherm passeert en dat is heel wat.

donderdag 30 augustus 2007

Handig lijstje

Frank en Tine gaan trouwen.
- "Jihaaaaaaa!"
Dat doen ze binnen 8 dagen.
- "Hoezeeeee!"
En dat doen ze met al hun vrienden en familie.
-"Staande ovatie!"

Ja onzen trouwdag dag komt in het zicht. Hij komt dichter en dichter en dichter .... en hij nadert. Daarom zet ik hier alles netjes op een rijtje in een super handige overzicht.Nog 8 dagen, het is donderdag
Vandaag leg ik het examen usability af. Awoert, beikes, bah. Moeten ze mij voor zo'n formaliteiten nog storen? Iedereen weet toch dat ik alle facetten van usability design al ken? Dat certificaat interaction designer is het mijne, niet moeilijk doen aub.

Nog 7 dagen, het is vrijdag
Vandaag is het blogday, dat vieren ze over de ganse wereldbol. Moosability laat zo een kans niet liggen. Jullie gaan nogal wat bijleren van de blogs die ik ga aanraden.

Ik moet ook nog jippie zeggen! Want de examens zijn achter de rug.
-"Viva faldera, falderaderide"
Dat vieren we met een heuse pizza boef chez monsieur Noir et mademoiselle Denise. En let op, Denise heeft zojuist de Belgische nationaliteit verworven. Nou nou, groei nou een baard, dat is hartstikke formitastisch, ik ga helemaal uit mijn dak. Een dikke proficiat aan deze Belgische stoot.

Maar let op Denise, er zijn consequenties aan verbonden:
Vanaf nu is het dus gedaan met het het hamsteren van kaasballen. Gedaan met het drinken van karnemelk. Gedaan met het lepelen van vla. Gooi je klompen maar over de haag.

Nog 6 dagen, het is zaterdag
Naast een stevig portie relaxerende oefeningen, regelen we vandaag de laatste prullekes voor onzen trouw. Ik denk dan aan de tafelindeling, een kaarske halen, de versiering, de dagplanning, en Tinte denkt waarschijnlijk aan veel meer zaken ...

Nog 5 dagen, het is zondag
Dit is de dag dat we alles doen waar we zaterdag geen tijd voor hadden. De backup voor zaterdag. Misschien stel ik vandaag wel de geloften aan tinte wel op? Wie weet da?

Nog 4 dagen, het is maandag
Op maandag heb ik nog niets gepland. Misschien de officiële speech day? Bijslapen? Backup voor zondag?

Nog 3 dagen, het is dinsdag
Vandaag is het sporten geblazen. Ik wil gaan squashen. Wie wil het tegen mij opnemen? Wel niet met een squashracket op mijn neus kloppen. Dat staat zo slecht op trouwfoto's.

Nog 2 dagen, het is woensdag
Vandaag ga ik voor de laatse dag werken. Voor de zekerheid ga ik mijn mega fancy trouwkostuum nog eens passen. Het zal nodig zijn. Voorlopig ben ik sinds de laatste pasbeurt toch al een dunne 2 kilo kwijt.

Nog 1 dag, het is donderdag
Oei oei oei, nu komen we dichtbij. We maken er voor de zekerheid een relax dag van. Alles zou nu toch al in orde zijn?

Om 20u 35 in de avond start de uitzending van ben ik slimmer dan een kind van 10?. Dat gaan we waarschijnlijk in groep zien.

Trouwdag, het is vrijdag
Joepie, de dag van ons huwelijk is aangebroken. De mooiste dag van ons leven. Vandaag trekken we ons van nikske iets aan. We genieten ervan met volle teugen. Dat is allemaal niet zo moeilijk voor den deze, want Tinte is echt een schatje, een superbruid!

Effe een ruwe schets, om 11 u otto in, het vrouwtje halen, een koffiekoekske smossen op mijn pak, Leuvens stadhuis bezoeken, trouwen voor de wet, fotookes trekken met jos de fotograaf, aankomen in den Ast, viering met Priester Rudy Borremans, zo zeggen van ja ik wil, heel graag zelf, een drankske drinken, handeke schud op de receptie, aan den big boef beginnen, nog is polleke trek met de laatkomers (vooral niet verwarren met vingerke trek), overgaan op de fiesta kampenhoutica incredibele met DJ Wim.

A few days later
Zaterdag gaan we volop het huwelijk consumeren, zondag ewa bijkomen en inpakken voor de reis, de maandag springen we op het vliegtuig naar Sri Lanka! We zijn vertrokken voor de mooiste reis van ons leven!

dinsdag 28 augustus 2007

Mishandeling

Ik snap niet dat sommige mensen daar voor betalen. De nachtmerrie is gelukkig voorbij. Mijn billekes zijn veilig.

Hard


Harder

Fotos vrijgezelle

Jawadde dadde, de foto's van de vrijgezelle laten niets tot de verbeelding over. Het is alleen een beetje jammer dat het er zo weinig zijn. Klik op de foto's om de volgende te bekijken.

Uit goede bron, zijnde het internet, vernam ik dat de uitzending volgende week donderdag doorgaat. Dat is op 6 september, den dag voor onzen trouw.

Willen we afspreken dat iedereen om 20u35 naar VT4 kijkt?
De voorstukjes worden al uitgezonden.En hier komen de foto's die ge recht moet houden. Niet schrikken van de eerste foto. Dat is de Sander die normaal probeert te kijken.

zondag 26 augustus 2007

Gayday

En hoe was de vrijgezelle?
Fantastisch natuurlijk. Mijn vrijgezellen dag begon om 8 uur in de ochtend met als thema gayday. De rebel in mij kwam goed los. Ik haalde 20 koffiekoeken van bij Mouraux! Maar dat mocht toch helemaal niet. Ja ik zei toch dat ik een rebel ben.

Morgen neemt Tony het bezwarend materiaal mee, spannend. Ik ben reuze benieuwd naar de foto's en de filmpjes. Want mannekes, het was ne zalige vrijgezelle dag.

Kennen jullie spankman al?
Onder de lichte dwang van de Steven besloten mijn maten dat het thema van de vrijgezelle gayday zou worden, olé. Daar hoort een pakkie bij!

-"Frank, trek dit rozig pakje aan."
-"Euh moet da? "
-"Ja natuurlijk aap."
-"Hoe weten ze anders dat gij spankman zijt?"
-"Daar hebt ge een punt."

Achter op de T-shirt stonden de wijze woorden Spank Me. Ik kan jullie verzekeren mister Frank the spank heeft het gevoeld.
Ik denk dat ongeveer één derde van Maanrockenaars op mijn kont heeft geramd, getrommeld, geshot of gespanked. Mijn billen zijn er nog warm van. Er staan bloeduitstortingen op mijn reet, echt waar.

Wisten jullie al dat het toevallig die dag 48 pintjes dag was?
Meedoen is simpel, hijs om het uur twee frisse pintjes achterover. Probeer vervolgens dit ijltempo 24 uur aan een stuk vol te houden. Ge kunt het u al inbeelden, nuchterder gaat ge daar niet van worden.
Den drankstand werd vakkundig bijgehouden op de voorkant van mijne T-shirt. De zwarte alkoolstift heeft menig streepke mogen trekken. Maar we maakten er ook snorrekes mee of neptatoo's, maar dit geheel terzijde.


Is Frank nu slimmer dan een kind van 10?
Ha natuurlijk dat. Met zes pintjes achter de kiezen begonnen we aan de opnames van de nieuwe leuke spannende VT4 quiz met ons Goedele. De sfeer zat er natuurlijk dik in. Wa wilt ge als er ne vrijgezelle aan de gang is? Er gaan zeker nog leuke beelden uitgezonden worden voor de menskes thuis. Ik gok dat ze het op donderdag 6 semtember gaan uitzenden, den dag voor het huwelijk.

En wonder boven wonder, den deze ging deze keer niet met lege handen naar huis. Ne vrijgezelle beëindigen met MEER geld op zak dan in het begin, doe mij dat maar eens na.

zaterdag 25 augustus 2007

Die vijfde vraag

de narcisStraks is het zover. De vrijgezelle meets VT4. Ik hoop dat deze narcis me geluk zal brengen tijdens de vragenrondes.

By the way, ik heb ditmaal de opdracht gekregen om puur voor het geld te gaan.

Zou ik de ambi achterwege laten en omruilen voor een stevige dosis concentratie? Moet ik stoere praat uitkramen?

Frank : Ey Goedele, geeft die 2500 euro's maar is rappekes aan den deze. Ik ga dus wel voor de vijfde vraag! Ey kindjes, als gelle mij niet vlug helpt krijgde straks allemaal een ferme lap rond ulle oren, of een voenk op ulle bakkes.

Of toch niet? Zou ik dan nog steeds de Frakke zijn?
Ik denk het niet.

Een goede raad aan mezelf
Frank, doe wat de mensen van jou verwachten, hang gewoon de clown uit. Dat is de rol die jou het beste ligt. Dat is jou levensdoel. Hahaha.

Pas toch maar op Goedele, want een gewaarschuwd quizmaster is er twee waard.

De balleuh......

vrijdag 24 augustus 2007

Attentie attentie

Morgen gaan ze de VT4 quiz opnieuw opnemen. Dat betekent dat deze sympathieke kandidaat een tweede kans krijgt om de eurootjes binnen te rijven, joepie.

Ben ik nu al slimmer dan een kind van 10? Waarschijnlijk nog steeds niet, maar proberen kan geen kwaad. Ik hoop dat ze een paar vragen per ongeluk gaan hergebruiken.
 • Gaat Frank deze keer met de euro's aan de haal?
 • Gaat Frankske weer af als een gieter?
 • Waar zal Franky ditmaal een lavendelstruik in herkennen?
 • Heeft onze kandidaat accute last van wortelbeenpijn?
 • Heeft onze held de klassieker stambreuken voor dummies al gelezen?
Je ziet het, redenen genoeg om te komen supporteren voor jullie favoriete blogmaster. Daarbij zou het wel eens kunnen dat ik daar als aap, konijn of Borat ten tonele verschijn. Want op dat moment is mijne vrijgezelle volop aan de gang. Al mijn maten in het publiek. Ambi en sfeer verzekerd.

En er is meer. Mister Steven zwet, één van mijn maten, doet ook mee als kandidaat. Naast een fervent postzegelverzamelaar is hij ook een groot kind van 10. Dat wordt lachen geblazen. Deze aflevering gaat alvast de geschiedenis in, het kan niet meer stuk.

Dus allen daarheen, we spreken af om 11u in Lint. Geef me snel een seintje als je wilt komen. Ik schrijf jullie dan in als publiek.

Gerelateerde artikels

donderdag 23 augustus 2007

M1dsumm3rblu3s?

M44k k3nn1s m3t M1dsumm3rblu3s.

3v4ng3l1n3 1s 33n f17n3 3n t8ff3 c8ll3g4 v4n d3n d3z3, m44r z3 w3nst h3t l13fst 4n8n13m t3 bl17v3n. D4t r3sp3ct3r3n w3 n4tuurl17k.

8p h4re sp1ksl1nt3rn13uw3 bl8g g3bru1kt z3 4lt17d d3 33rt3 l3tt3rs v4n 4nd3r3 m3ns3n hunn3 n44m, 8m z3 8nh3rk3nb44r t3 m4k3n.
H4h4, h33l l3uk v1nd 1k d4t! H33l v33l suk6 m3t j3 bl8gj3!

D3 b4ll3n, 1=i, 3=e, 4=a, 7=j(soms), 8=0

(1k w33t h3t 1k b3n n3 bl3rd)

dinsdag 21 augustus 2007

De officiële vrijgezellen DVD

Deze morgend bekeek ik de officiele DVD van mijnen vrijgezellen avond. De introductie van de 3 sympathieke vrijgezwellen organisatoren mocht er alvast zijn.

Pieter
Joe ik ben Pieter. Mijn mama zorgt voor de verse warme chocomelk. Voorts hou ik van squashen, spelletjes spelen en van de Steven.

Steven
Ieps ik ben de Steven. Ik hou enorm van salsa dansen en natuurlijk ben ik een fervent postzegelverzamelaar.

Sander
Hallo, mijn naam is Sander, mijn lievelingskleur is geel, ik hou van spaghetti en in de nacht duw ik graag oude vrouwtjes omver.

zijn ze niet schattig?De volgende 8 minuten video waren subliem. Het was heel de tijd lachen en gieren geblazen. Een beetje emotie afgewisseld met een grolletje. Kortom uitstekend youtube materiaal!

Natuurlijk geen vrijgezwellen zonder opdrachten. De mijne vormt daar zeker geen uitzondering op.
 • Opdracht 1
  Sta om 8 uur smorgens paraat aan het station van Leuven.
  Breng 20 verse koffiekoeken mee van de warme bakker.
  Let op, niet van bij Mouraux of zo.

 • Opdracht 2
  Neem je fototoestel mee. Maak kiekjes van de lieve dieren in de Antwerpse zoo. Steven raadt me aan om extra batterijen mee te nemen.
  Ik kan niet wachten mannen.

 • Opdracht 3
  Leer de teksten van drie liedjes uit het hoofd. Gelukkig mocht ik de liedjes zelf niet kiezen. Ik hou niet van madammen me nen bontjas, schapen neuken en een Frans chancon zijn de gelukkigen.
  en ik mag niet vals zingen?!?

 • Opdracht 4
  Integreer met de negertjes. Schrijf daarom uw eigen rapsong.
  De raptekst moet minstens 2 maal 4 regels bevatten.
  Zorg voor een meezingbaar refrein.
  Als het even kan de volgende sleutelwoorden gebruiken : tetten, tine, peniskokers. Verzin er een paar bijhorende danspasje bij.
  Waar begin ik aan?

 • Opdracht 5
  Het is Pyjama party in Mechelen. Neem ne pyjama mee voor de gezellige pyjama after party chez Pieter thuis. Ik mag een hoofdkussen meebrengen. We gaan om 1 u slapen want Steven is zeer vermoeiend volgens Sander.

3nozemsMoet ik mij al zorgen beginnen maken? De beelden spreken toch voor zich?

Ik ben niet slimmer

Gisteren deed ik mee aan de pilootopname van de nieuwe VT4 quiz ben ik slimmer dan een kind van 10.

Ge gaat het niet geloven, maar ik heb nog heel wat te leren van die opdondertjes. Mijn deelname bestond uit ups en downs. Den ambi zat er stevig in, maar de resultaten bleven uit.
Spijtig genoeg greep ik juistekes naast de mega prijzenpot.

Natuurlijk heeft moosability nog enkele super handige tips voor toekomstige kandidaten in petto.
 • Awoe aan vuile woordjes
  Probeer het woord kotsen niet te vaak te gebruiken tijdens de opnames. Dat komt echt niet zo goed over. Neen, ook niet als het in de context past.

 • High five
  Bij het binnenkomen geef je de kindertjes Borat gewijs high fives. Maar het is oppassen geblazen, temper uw enthousiasme. Je moet niet overdrijven. Ik had bijna het brilletje van één van de kindjes eraf gemept. Oeps.

  Ne stevige knuffel of high five bij ons Goedele laat je ook best achterwege. Je wil toch niet dat ze uit hare rol van strenge schooljuf valt.

 • Ga voor het geld
  Tracht VT4 zoveel mogelijk geld af te troggelen. Daarvoorkomen we toch. Dat spreekt voor zich. Dat zou sowieso uw levensmotto moeten zijn. Ha ja, niet te veel gokken is de boodschap.

 • Entertain entertain entertain
  Daar moet de show het immers van hebben, anders wordt het doodsaaie boel. Een mopke kan, maar het moet passen in de format. Ze hebben niets liever dan dat je luidop nadenkt en die ettertjes erbij betrekt.

 • Gebruik uw hulpbronnen
  Ik moet de kindjes heel hard bedanken, want ze hebben me tot driemaal toe gered. Haha ik schreef af en spiekte alsof het een lieve lust was. Dat was dan ook nodig, want de vragen waren niet van de poes. Weet jij toevallig wat een stambreuk is? Ikke nu wel.

 • Neem massa's publiek mee
  Ik nam genoeg publiek meeg voor alle kandidaten samen. Het leek wel op een heuse volksverhuizing.
  Bedankt publiek, jullie waren subliem, to the point en krankzinnig enthousiast. Dankzij ons Goedele en de hete spots ging het er letterlijk en figuurlijk bloedheet aan toe in het publiek.
Ja jongens ik heb me zowel voor als achter de schermen prima geamuseerd. Mijn mede kandidaten waren simpelweg toffe peren. Ze steunden me zelfs toen ik de afdruipscene voor de vijfde keer mocht herspelen.

Maar er is goed nieuws. Er bestaat een kans dat de uitzending niet uitgezonden wordt. Af en toe sloop er een foutje in de productie.
In dat geval MOEST IK ZEKER TERUGKEREN, want ik was een goede kandidaat. Wie weet ben ik dan slimmer dan een kind van 10. ;)

zondag 19 augustus 2007

Een beetje nerveus

Ik sta op springen. Ik weet met mezelf genen blijf. Morgen zal mijn eerste televisie optreden een feit zijn.

Mijn voorbereiding
 • Al heel mijn leven hang ik het kind uit
 • Deze week ben ik netjes op tijd slapen
 • Ik leerde de Belgische provincies van buiten (met hun hoofdsteden erbij en al).

  Hopelijk ben ik tegen morgen wat gekalmeerd. Want o wee indien mijn tics nerveus naar boven komen. Die zijn ronduit gênant.

  Ik froemel dan heel de tijd aan mijn mini sikje. Of dan wrijf ik aan mijne neus, schoon zicht voor televisie kijken Vlaanderen. En Frankske denkt eraan, vooral niet beginnen kolken!

  Het grappige is dat het een beetje in de familie zit. De Yolan en de Sander doen juist hetzelfde. Haha. Ik ga slapen.
 • zaterdag 18 augustus 2007

  Gringo doet het met bloemen

  gringo vraagt hou je van bloemen"Hou je van bloemen? Wilt ge dan zaad van mijne stamper?"
  Zo probeerde mister Gringo de vrouwtjes van Temptation Island zijn bedje in te lokken.

  Maar ik heb slecht nieuws voor de Gringo. Want het blijkt dat hij gewoon wartaal uitkraamde. Ik las zojuist dat de stamper het vrouwelijke geslachtsdeel van de bloem is. Dat had de über verleider van België toch moeten weten?

  Ik stel daarom voor dat hij een van de volgende zinnetjes in zijn repertoire opneemt.
  • "Wil je zaad op uwe stamper?"
  • "Wil je stuifmeel op uw stamper?"
  • "Talk to the hands, because your stamper is gonna get wet."
  Zie zo, het is eruit. Ik wilde al lang iets schrijven over de Gringo. Gringo we miss you.

  vrijdag 17 augustus 2007

  Blokken geblazen

  Maandag zijn de opnames voor de nieuwe VT4 quiz.

  Ik heb al stevig liggen blokken, want goed presteren is de boodschap. Ja ik lees zelfs de zonnestraaltjes :S

  Frank: blokker de blokker de blok. Streef streef. Amaai dat wist ik nog niet. Oei da was ik vergeten. Ahaa eindelijk iets da ik nog wist, da snap ik ni, eureka...

  Hopelijk heeft Goedele een beetje compassie met den dezen.
  Twintig man in het publiek om mij te zien afgaan. I'm gonna be a star!

  Enkele nuttige weetjes
  • Wavre is de hoofdstad van Waals Brabant.
  • Een paddestoel heeft sporen.
  • De Oude tijd liep van 800 voor tot 500 na het jaar zero.
  • Ze hebben daar een nieuw teken voor.
  • Den Toetanchamon stierf 3300 jaar geleden
  • J'aime j'aime la vie.

  donderdag 16 augustus 2007

  Den Ast

  Dit is het vervolg van onze super handige trouwreportage marriage for dummies.

  De zaaltjes jacht is geopend, want onze voorbereiding is achter de rug. Tinte en ik geven er een flinke lap op. Zaal den Ast in Kampenhout, here we come!

  Op bezoek in den Ast
  Feestzaal den Ast is onze topfavoriet. De zaal ligt in Kampenhout, een steenworp verwijderd van onze ouderlijke woningen. Den Ast beschikt over een mooie website en kreeg lovende kritieken van onze buddies.

  Respect to Pieter die heel veel van het opzoekwerk voor zijn rekening nam. Uwe mond op mond reclame was niet voor niets kerel ;)

  De moutzaal
  Dan stappen we de moutzaal binnen. Deze prachtige zaal doet dienst als trouwzaal en is ontstaan door de verbinding van de oorspronkelijke moutzaal en een gistkamer, beide in dezelfde stijl opgetrokken met de authentieke balken. Deze balken zijn nog door houten spieën aan elkaar bevestigd. De zaal ademt gezelligheid uit.

  We worden er helemaal stillekes van, het is een adembenemend zicht. Ik voel aan mijne kleinen teen dat dit wel eens de perfecte zaal zou kunnen zijn. En mijnen teen kan het weten, diene heeft me nog niet vaak in de steek gelaten.

  Om een lang verhaal kort te maken. Wij trouwen in den Ast. De zaal is was een oude brouwerij en ademt een rustieke sfeer uit. Ik stel onze super trouwzaal aan jullie voor.
  Van de website: Den Ast is een monument met cultureel-historische waarde. Het dankt zijn ontstaan aan de brouwerij. In het gebouw waren vroeger drie activiteiten aanwezig: boerderij, mouterij en brouwerij. In de zomer werd er gebrouwd en op het veld gewerkt. Tijdens de wintermaanden lagen deze activiteiten zo goed als stil. Daarom gebruikte men deze tijd van het jaar voor het mouten van gerst.

  De rondleiding
  Als dat niet fancy klinkt weet ik het ook niet. Tijdens de rondleiding stelt de sympathieke uitbater ons af en toe een vraagske.

  Wil je de kleine of grote zalen gebruiken? Zorgen jullie zelf voor de decoratie? Wensen jullie een buffet of ne vaste menu? Wil de bruid een andere soepke krijgen? Willen jullie de forfait of per drankje betalen?

  De pluspunten
  • Den Ast is ideaal gelegen.
  • De trouwzaal is formidabel.
  • De formules van den Ast zijn flexibel.
  • Er is een goede prijs kwaliteit verhouding
  • We mogen zo lang feesten als we willen.
  • Onze gasten mogen praktisch de wijnkelder leegzuipen. Hebben we nen deal ?
  • Goede referenties. Pieter en Kirsten vierden hun huwelijk ook al in deze zaal. Het was een fiesta bestical, een beestig feestje!

  Kortom den Ast biedt tal van mogelijkheden. We zouden stom zijn als we deze kans niet zouden grijpen.

  Hier gaat ons trouwfeest doorgaan.
  Hier gaan we tot een kot in de nacht feesten en dansen.
  It has party written all over the place.

  Gerelateerde artikels

  woensdag 15 augustus 2007

  Zaaltjes jacht

  Dit is het derde artikel uit mijn super handige huwelijkreportage marriage for dummies.

  Nadat je het vrouwtje hebt gekozen ga je best op zaaltjes jacht. Je hebt keuze uit drie scenario's
  1. De zaal ligt al vast.
   Tja, dan moet je gewoon zien wanneer ze nog vrij is. Je kan dan net zo goed dit artikel skippen, want je hebt hier niets bij te leren. Vort koest.
  2. De datum ligt al vast.
   Tja, dan moet je oftewel ruimschoots op tijd reserveren in je zaal naar keuze, oftewel toch naar een andere zaal zoeken. Soms zijn de wachtlijsten langer dan een jaar.
  3. Der ligt nog niks vast.
   Aha, join the club. We kunnen gezellig op zaaltjesjacht. De ideale zaal vinden is de boodschap! Denk eraan, de beste zalen zijn heel snel volgeboekt. Zeker tijdens de zomermaanden. Ga dus ruimschoots op tijd op zaaltjes jacht.
  Doe de test aankoop
  In het begin spoken er heel wat vragen door je hoofd. Ik wil een test aankoop met een trouwzalen editie. Waar blijft Emiel Goelen als ge hem nodig hebt? U kijkt toch ook?

  Enkele vragen
  Wat zijn de mogelijkheden van de zaal? Wat zijn de goede huwelijk sites? Wanneer is de zaal beschikbaar? Zijn er meerdere feesten tegelijk aan de gang? Wat is het budget per man? Tot hoe laat mag het feest duren? Is er een DJ van de zaal? Quanta costa? Wa kosta? Kan mijnen bruinen dat wel trekken? Waar blijft die fotoreportage van de zaal? Wat zijn de referenties? Kan je in de buurt een hotel boeken? Wat zijn de geluidsnormen? Wat zijn de beschikbare formules? Is het eten te vreten? Is er ne forfait? Tot hoe laat feesten we? Had ik da al ni gevraagd? Waarom zegt ge dan nu iets anders?

  glas champagneJe voorbereiding is heilig
  Doe een ruwe schatting over hoeveel volk je wil uitnodigen met jullie budget.
  Zoek de ideale trouwzaal via het geschikte kanaal.(dat rijmt dus dat is waar).

  Volgens mij is de gouden gids enkel nog geschikt voor bomma's en bompa's. Ik wil enkel met Google werken. Groot was mijn verbazing toen ik geen deftige zaalkiezer tegen kwam. Helaas pindakaas.

  Zoeken op het web
  Wat kwamen we online te weten? Awel weinig tot niets. Ik vond een paar zwaar teleurstellende lijstjes van dure zalen. Deftige foto's ontbraken en er was weinig nuttige informatie beschikbaar. Ze verwachten dat je langskomt. Alsof wij daar de tijd voor hebben. Voor de rest enkele crapola websites met slechte usability. Ja webminnend Vlaanderen, er is nog veel werk aan de winkel!

  Plan B
  Ga eventueel over op plan B. Raadpleeg daarom toch de gouden gids, of de krant. Vraag referenties aan uw familie, vrienden of collega's. Ga scouten op andere trouwfeesten. Doorzoek het web, denk aan mond op mond reclame (ik weet dat ik 'aan' zou moeten schrijven)...

  Priorteiten leggen en afspraken maken
  Eens je weet welke zalen je wilt bezoeken kan je verder met je planing. De volgorde van je bezoeken is van groot belang. Als een zaal voldoet kan je de rest lekker skippen, zo win je tijd. Zet daarom de grootste kanshebbers vooraan.

  And the winner is....
  Spannend, dat zeg ik nog niet.

  Gerelateerde artikels

  dinsdag 14 augustus 2007

  Ben ik slimmer dan een kind van 10?

  Of ik slimmer ben? Joost mag het weten en binnenkort ook heel televisie kijkend Vlaanderen.

  Toen we aan zee zaten met mr Zwet en Denise werden we toevallig gespot door een VT4 filmploeg. Ze vroegen of we toevallig goesting hadden om mee te doen aan een nieuwe quiz met Goedele.
  Ba joat, ze gingen nog bellen, ge kent dat.

  Groot was mijn verbazing toen ze me gisteren opbelden om de opnamedatum vast te leggen. Den dezen doet dus effectief mee! De opname is gepland op volgende week maandag. Ik moet bewijzen dat ik nog weet wat er me op de schoolbanken verteld werd, slik.

  De voorbeeldvragen die ik op de site terugvond, stellen me jammer genoeg niet echt op mijn gemaksken.
  • Wat is de gemiddelde afstand van de aarde tot de maan?
  • In welke eeuw voor Christus leefde Toetanchamon?
  Ja, dit is de uitgelezen kans om Frankske ne keer serieus op zijnen bek te zien gaan.

  Gelukkig dat ze bij VT4 met ne shitload aan prijzengeld rond mijn oren zwaaien. Met ne flinke dosis geluk ga ik naar huis met 10.000 euri in the pocket. Jawadde dadde. En schrik niet, want de hoofdprijs is zomaar eventjes 100.000 sneuro. Amaai mijn klak.

  Iedereen die goesting heeft om te komen supporteren be my guest. Laat het me zo spoedig mogelijk weten. Laat een boodschap na op moosability of stuur mij een mailtje.

  De balleuh

  maandag 13 augustus 2007

  Bloggerkes dag  Via via las ik over bloggerkes dag.

  Eeeuh, wa is da?
  Awel, het komt erop neer dat je 5 andere blogs bij jou lezers in de verf zet.

  Jamma, wanneer is da?
  Dit hartverwarmende intitiatief zal doorgaan op 3110, dat is dus op 31 augustus van dit jaar.

  Eneuh, hoe moet ik mij daar voor inschrijven? Zet het evenement in de kijker en leg links naar de nodige sites.

  Bij deze schrijft moosability zich in.

  Men zegge het voort....

  vrijdag 10 augustus 2007

  Op naar de verloving

  Dit is het tweede artikel uit mijn super handige huwelijkreportage marriage for dummies.

  Voor je aan een verloving begint, moet men een aantal stadia doorlopen.

  Men kieze het vrouwtje zorgvuldig uit. Vervolgens gaat men op zijn gemaksken door de acceptatiefase. Slaagt het vrouwtje voor deze fase, dan kan het mannetje zich wagen aan een aanzoek.

  Denk eraan, het is in deze volgorde.

  Misschien kan een praktisch voorbeeldje helpen. Dit is de voorgeschiedenis van Tine en Frank.
  1. Kies het vrouwtje
   Dit is een heel belangrijke stap. Ik begon eraan toen ik nog student was. Dat moet van de jaren 90 geleden zijn. Tinte en ik konden goed met elkaar opschieten en op een fuif in Erps zijn de vonken overgevlogen. Goe gerief van in het begin, al zeg ik het zelf.

  2. De acceptatie fase
   Deze fase durf ik ook wel eens de goederen uittesten te noemen. Al snel bleek dat ik samen met haar een mooie toekomst tegemoet ging. We hadden nen echten match. Ik kreeg veel liefde en knuffels van haar en meer ... We maakten samen veel nieuwe vriendjes en ze liet me soms winnen met de gezelschapsspellekes. Dat is pas liefde.

   Bij problemen stonden we altijd voor elkaar paraat. Daarna zijn we lekker dicht bij elkaar op kot gegaan en uiteindelijk bij elkaar gaan wonen. Plotsklaps (na 8 jaar en 7 maanden) was ik zeker. Ik had een vrouwtje van top kwaliteit! Marriage material van de hoogste kwaliteit. Waar blijft dat aanzoek toch?

  3. Het aanzoek
   Awel, hier is het. Dit zijn de benodigdheden voor een goed aanzoek. Een hart vol liefde, een ring die past, een geschikte locatie en een verrassingseffect. Ik wist zelfs dat hare ringvinger even groot is als mijn pinkie!

   Op 24 december 2006 was het eindelijk zover. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en zette mijne joker in. Daar stonden we dan, onverwachts, in het provenciaal domein, samen voor de eendjes met een schone ring op zak. Ik ging door mijn knietjes en stelde de vraag. .... "Ja ik wil!" zei ze. Ikke content, heel content :)
  Ik heb nog een paar waar gebeurde verhaaltjes van vrienden en kennissen van mij. Ze flaterden allemaal tegen mijn regels. Toch zeiden de vrouwtjes uiteindelijk allemaal ja.

  • "Schatteke, we gaan op een speciaal weekendje en ik ga u iets heel speciaals vragen, maar ik zeg niet wat."
   Duuuuh, verklap het anders.

  • Kennisen van ons vroegen elkaar ten guwelijk op de parking van de Mac Donalds.
   Foute locatie dus.

  • Toiletganger "Poezeke, wilde gij feitelijk met mij trouwe?"
   Antwoord "Euhm, ... Ba joat strontje."
   Als je het mij vraagt niet romantisch genoeg en op de foute plek.
  Gerelateerde artikels

  donderdag 9 augustus 2007

  Versimpsoniseer mij

  Mannekes, moosability gaat den versimpsoniseer uzelf toer op.

  Geef me een bijrol als Homer's onhandige sidekick en Springfield zal nooit meer hetzelfde zijn. De kijkcijfers gaan pijlsnel de hoogte in. Staande ovulatie! Doh.

  Voor de trouwe moosability fans breng ik alvast mijn eigen merchandise op de markt.

  Kopen die handel!!!

  woensdag 8 augustus 2007

  Marriage for dummies

  Het is vandaag 8 augustus 2008. We zijn in onze laatste maand verloving beland. Op 7 september geven Tine en Frank elkaar het ja woord. Vanaf dan mogen we mannetje en vrouwtje tegen elkaar zeggen, spannend.


  De planning van onzen trouw vergt veel van onze energie en ons organistatietalent. Maar no worries, het is plezant werk. We werken er kei hard aan en weten nu al dat het de mooiste dag uit ons leven zal worden. Samen met onze familie en vriendjes maken we er iets fantastisch van.

  Deze maand zal ik enkele blogartikels wijden aan onzen trouw. Misschien wordt het wel een soort marriage for dummies cursus. Misschien ook niet.
  Het kan zeker geen kwaad om aandacht te besteden aan de hot topics van de verloving en den trouw.
  Het huwelijksfeest, de huwelijkuitnodigingen, de viering (rent-a-priest), de fotograaf, de huwelijksreis, den DJ, het huwelijk consumeren ;) ...

  Een klein voorproefje:

  Wij gaan op huwelijksreis naar de Malediven. Twee Hollandse traveljunkies verbleven al in het hotel waar wij onze wittebroodsweken gaan beleven.

  dinsdag 7 augustus 2007

  Webmasterke spelen

  Webmasterke spelen is één van mijn tijdrovende bezigheden. Ge kunt echt niet geloven hoeveel bloed, zweet en stylesheets ge daar in steekt. Maar het loont allemaal de moeite. Want ik ben redelijk tevreden van de websites die ik tot nu toe ontwierp. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes, toppunten van usability design. Of niet soms? :)

  Toch merk je aan de hand van de statistieken dat het aantal bezoekers per dag niet recht evenredig is aan het aantal design uurtjes. Maar soit, meer dan mijn best kan ik niet doen.

  De sites die aan promotie toe zijn :
  Vooral in die laatste 2 sites is al veel noeste arbeid gestoken.

  Onlangs ben ik weer tot actie moeten overgegaan. Want Yourhomecook was dringend aan een opknapbeurt toe. Wat is er immers knurfteriger dan een koppel verouderde pagina's? Inderdaad niks, nada, nothing.

  Mijn bombastisch actieplan: Een paar puntjes die ik zelf nog zou verbeteren op usability en marketing vlak.
  1. Vaak wisselende informatie.
   Deze site heeft enkel statische pagina's. Dat is niet zo goed. Geef mensen een reden om terug te komen.
   Een gastenboek of een blog kunnen hierbij helpen. Gerecht van de week? Gastenboek?

  2. Leer de mensen iets bij
   Zo breng je meerwaarde aan de gebruikerservaring. Je overtuigt de mensen ervan dat je iets meer te bieden hebt dan de concurrentie. Geef eventueel kooktips of tips om gasten te verwennen, ...

   Zo zijn de lezers meer geneigd om terug te keren en daarna eventueel een cursus te volgen.

  3. Maak inschrijven gemakkelijker
   De bestelprocedure staat nog niet op punt. Ik gebruik de crappy mailto manier om mensen te laten inschrijven.
   Dat kan natuurlijk veel beter.
   Zou ik er een apart item van moeten maken? Your home cook heeft een professioneel bestelformulier nodig, samen met veel navigatie mogelijheden ernaar toe. Eventueel ook een speciale bestelknop en wat catchy boodschappen om de mensen tot inschrijven te verleiden.

   Schrijf je nu in! Leer koken met je vrienden! Kom koken op dinsdag! Kom koken op donderdag! Leer de geheimen van de Oosterse keuken!

  Aangezien ik de principes van user centered design koester had ik graag wat feedback van relevante gebruikers gehad. Van jullie dus. Hou jij van koken in groep of alleen? Durf jij een nieuw recept uitproberen? Awel, dan behoor je tot de doelgroep.

  Hier zijn enkele zaken die ik aan hun zou willen vragen. Voel je vooral geroepen om te antwoorden op dit bericht of om mij te mailen. Later kan ik dan de resultaten bespreken. Alle tips zijn welkom.

  • Wat valt je direct op?
  • Is de informatie goed gestructureerd?
  • Zijn de menuitems duidelijk?
  • Is het gemakkelijk om je in te schrijven voor een kookcursus?
  • Is de layout van de site aantrekkelijk of spuuglelijk?
  • Wat kan er nog verbeterd worden?

  zondag 5 augustus 2007

  Moosability's 7 werkpunten

  Bloggen is een kunst, maar het valt wel aan te leren. Om het onder de knie te krijgen test ik alle truken van de foor uit op de moosability blog.

  En het werkt ;-). Ik heb meer dan 10 subscribers, wat een geweldig resultaat. Maak kennis met de 7 killer moosability werkpunten.
  1. Focus op subscribers
   Bij een blog draait alles om de lezers. Lezers hebben is goed, subscribers hebben is beter. Subscribers keren terug, ze krijgen telkens een boodschap als je een nieuw artikel publiceert! Abonneren op jou feed moet het toppunt zijn simplicability. RSS is the key. Schrijf je in op de feed en je bent een moosability fan ;).

   Ik gebruik feedburner om te kunnen zien hoeveel mensen zich al omgedoopt hebben tot moosability fans.

  2. Gebruik lijstjes
   Het zou iets te maken hebben met de linker en de rechter hersenhelft. Maar maakt dat uit? Ik dacht het niet.
   Mensen kicken op lijstjes en daar kan je gebruik van maken. Nen top 5 is te bondig, nen top 10 ietskes te lang. Gebruik daarom nen top 7 om mega web2.0 over te komen.

  3. Gebruik web2.0 websites
   Web 2.0 websites zijn funky en handig. Hun focus ligt op de gebruiker of de gemeenschap van gebruikers. Youtube, Flickr en Pownce zijn daar goede voorbeelden van. Wat is er leuker dan je foto's of video's te publiceren, je vrienden online te organiseren of bestanden te delen? Wat is nog leuker? Ze allemaal met elkaar linken natuurlijk. Op die manier kunnen lezers zien waar je allemaal mee bezig bent.

  4. Verwijs naar bronnen
   Vertellen waar je de mosterd vandaan haalt heeft zijn voordelen. Je komt betrouwbaarder over bij het publiek en mensen kunnen er van bijleren.

  5. Verwijs naar andere blogartikels
   Verwijs naar gerelateerde onderwerpen binnen jou blog. Zo blijven de mensen langer hangen. Bij wijze van voorbeeld verwijs ik daarom naar mijn eerste blogartikelje over de geboorte toast. Ik had toen nog heel wat te leren, maar je zag toen het talent al ;)

  6. Vertel een verhaal
   Je kan met een verhaal een boodschap goed verpakken. Verhaaltjes werken in op onze emoties. Mensen houden ervan en vooral van verhalen over heldendaden.
   Af en toe durf ik wel eens iets schrijven over het leven. Alleen vergeet ik meestal om de moraal van het verhaal erin te verwerken.Onlangs hielp ik een vrouw met hoogtevrees. Daar linkte ik het vallen en de vrees aan mijn tegenvallende examen resultaat. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen, oooh zo schoon.

  7. Maak reportages
   Oei, deze techniek heb ik nog niet in praktijk omgezet.Maar ik weet wel dat het werkt. Jef deed het al heel goed met zijn reeks over het rapport.

   Als ik nu eens start met een reportage over het huwelijk? Awel we hebben nen deal.

  donderdag 2 augustus 2007

  Mijne peter gaat verhuizen

  Ik zal er maar voor uitkomen zeker. Jullie wisten al langer dan vandaag dat ik een speciaal geval ben, afkomstig van een speciale familie.

  Maak kennis met mijn opa!
  Jozef Massy, die ik al heel mijn leven peter heb mogen noemen, woonde tot voor kort in Strombeek the city. Ooit reed hij nog rond met de eerste wagen van de stad. Nu hij een dagje ouder wordt, denkt hij erover om Brussel te verlaten. En hoe.

  Op het einde augustus wordt wordt hij 93 jaar, hip hip hoera! Om dat te vieren koos hij ervoor om in den hof van mijn mama te gaan wonen. En dit in zijn splinternieuwe sta-caravan. How groovy is that?

  Bezoek de blog van mijn mama voor een uitgebreide fotoreportage.